kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fatura bu ikiliye

Ligin ilk haftasında Gaziantep'e yenilen ve gelecek için ümit vermeyen Fenerbahçe'de otoriteler Başkan Aziz Yıldırım ve teknik direktör Aragones'i eleştirdi. Başkan, kadro kurulumunda, İspanyol hoca ise sistemden dolayı hatalı bulundu..
MTK ile Budapeşte'de oynanan ve 5-0 kazanılan maçın ardından da "Bu skor aldatmasın. F.Bahçe bu oyun anlayışı ile zorlanır" diyen yorumcular, Partizan ve Gaziantep maçından sonra "Haklı tespitte bulunmanın" gururunu yaşıyor. Yorumcular F.Bahçe'nin geçen yıldan da kötü bir görüntü çizmesinin nedeni olarak başkan Aziz Yıldırım ve teknik direktör Aragones en yetkili iki sorumlu olarak gösteriliyor.

KADRO GÜÇLENEMEDİ
"Bu takım yürüye yürüye şampiyon olmalıydı" gerekçesiyle Zico'nun görevine son veren Aziz Yıldırım, bu sezon Güiza, Emre ve Burak dışında transfer yapmadı. Buna karşın Kezman'ı, Aurelio'yu ve Serdar Kulbilge'yi elden çıkaran F.Bahçe yönetimi yedek kulübesini güçlendirememekle, sol kanat orta alan oyuncusu takviye yapmamasıyla, kaleci ve ön libero transferini bitirememekle eleştiriliyor... "Aurelio gitti diye kıymete bindi. Daha iyisini alacağım" diyen Aziz Yıldırım'ın artık Senna ve Xabi Alonso gibi üst düzey alternatifleri de kalmadı. Otoriteler F.Bahçe'nin orta alanın göbeğine iki, bir kaleci bir de Güiza ile Semih'i yedekleyecek forvet alınması konusundaki eleştirilerini yazılarına yansıttılar. Bazı yazarların "Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Başkanı olduktan sonra F.Bahçe başkanlığını ikinci plana attığına" yönelik tespiti ise dikkat çekti.

TÜRKİYE, LA LİGA DEĞİL
Takımın başına Avrupa Şampiyonu teknik adam sıfatıyla gelen Luis Aragones ise eleştirilerden en çok nasibini alan isim oldu. Semih'in Emre'nin kurbanı olması en büyük eleştiri konusu olurken, İspanya'nın oynadığı bol pas yapan orta alana dayalı sistemi ısrarla Fenerbahçe'ye uydurmak istemesi Aragones'e ikinci eleştiri konusu oldu. Bu takımın İspanya gibi oynayamayacağını belirten bazı yorumcular, Aragones'in "Türkiye Ligi'ni La Liga'ya benzetmesini ve deplasman beraberliğini iyi görmek gibi bir hata yaptığını" yazılarında belirttiler. Savunmayı iyice zayıflatan, buna karşın hücumda da ekstra bir performans gösteremeyen bu sistemin Fenerbahçe'ye uymayacağı, bunun yerine Güiza-Semih ikilisinin arkasında Alex olmak üzere 3'lü orta alan kurulması gerekliliği otoritelerin yazılarına konu oldu.
Haberin fotoğrafları
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00