kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GALİP ERCAN ÖZTÜRK
Dünya Hali

Daniel Güiza gollerini atar defansta sabırsızlık olmazsa

Geçen sezon İspanya Ligi'ni Real Madrid şampiyon, Villarreal ikinci, Barcelona üçüncü, Atletico Madrid dördüncü bitirdi.
İspanya'da iyi bir golcü, ilk dörtteki takımlara gol atan oyuncudur. İsmi bu karşılaşmalarla gündeme gelir.
Tarih 2 Eylül 2007 Atletico Madrid-Mallorca: 1-1 (Gol: Güiza).
Tarih 11 Kasım 2007 Real Madrid-Mallorca: 4-3 (Güiza yine gol attı).
Tarih 27 Ocak 2008 Mallorca-Atletico Madrid: 1-0 (Güiza, Arango'nun golünün asistini yaptı).
Tarih 11 Mayıs 2008 Barcelona-Mallorca: 2-3 (Güiza +93'te galibiyeti getiren golü kaydetti).
Geçen yıl Mallorca, Barcelona'ya iki gol attı, birini Güiza kaydetti.
Geçen sezon Mallorca, Real Madrid'e dört gol attı, biri Güiza'dan geldi.
Geçen sezon Mallorca'nın Atletico Madrid'e attığı iki golden ikisinde de (biri asist) Güiza'nın imzası vardı.

Tecrübeli futbolcu sadece Villarreal'e gol atamadı, takımı iki maçta bu takıma iki gol kaydedebildi.
Bir sezon önce ise Getafe forması giyerken, 11 golünün üçünü, ligi ilk dörtte tamamlayan takımlardan Barcelona, Valencia ve Real Madrid'e karşı kaydetti.

WENGER İSTEDİ, GEÇ KALDI
"İyi futbolcu olsaydı, büyük takımlar isterdi" sözüne ise 25 Haziran tarihli Guardian gazetesinin "Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, o dönemde takımdan ayrılması gündeme gelen Adebayor'un yerine Güiza'yı istiyor" haberini hatırlatalım. Ayrıca Guardian gazetesi, tabloid gazetesi değil, ciddi ve bir transfer haberini kılı kırk yararak veren bir gazete.
Güiza, bunun yanı sıra Barcelona, Roma ve Manchester City'nin de gündemine geldi. Ama elini çabuk tutan Fenerbahçe, bu transferi çabuk bitirdi.
Güiza'dan önceki beş yılda Ruud Van Nistelrooy, Eto'o, Forlan ve Ronaldo, La Liga'da gol kralı oldu.
Güiza geçen sezon 36 maçta 25 gol atıp 7 asist yaptı. Yani Mallorca'nın attığı 69 golün 32'sinde onun imzası vardı (yüzde 46).
Mateja Kezman, Paris Saint Germain'e gidince, "Kör ölür badem gözlü olur" misali, "Kezman da Güiza kadar iyiydi" yorumları insanı dehşete düşürüyor.
BİR TARAFTA 25 DİĞER TARAFTA 8

İki sezon önce Atletico Madrid'e Chelsea'den transfer edilen Mateja Kezman, 28 lig maçında sadece sekiz gol atabilmişti.
İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Danimarka ile oynanacak hazırlık maçının kadrosuna dört golcü çağırdı: Torres (Liverpool), Villa (Valencia), Krkiç (Barcelona) ve Güiza (Fenerbahçe).
Kezman ise 2006 Dünya Kupası'nda Sırbistan'ın Arjantin'e karşı oynadığı maçta kırmızı kart gördükten sonra bir daha milli takım kadrosuna çağrılmadı.
Güiza'ya verilen 14 milyon euroluk bonservis bedelini tartışabiliriz, ama futbolculuğunu ve golcülüğünü sorgulamak özellikle de PSV kariyerinden sonra sürekli düşen Kezman ile karşılaştırmak doğru bir yaklaşım değil.

ENKE'Yİ UNUTMAYALIM
2003 yılında Fenerbahçe'den İstanbulspor karşısındaki performansı nedeniyle kovulurcasına gönderilen Alman kaleci Robert Enke, ardından gittiği Hannover'deki performansıyla Bundesliga'da yılın kalecisi seçildi. Halen takımın kaptanı.

Fenerbahçe'de beğenilmeyen, zaman zaman ağır eleştirilen Anelka, Bolton'a gittikten 1.5 yıl sonra fiyatını ikiye katlayıp Chelsea'ye transfer oldu.
Chelsea'de göreve gelen teknik direktör Scolari, Anelka'yı ilk lig maçında 11'de oynattı ve Fransız yıldız Manchester City karşısında golünü attı.
Kendi oyuncumuz yurtdışında eleştiriye uğradığında küplere biniyor, bize gelen yabancı futbolcuların ise gelir gelmez sahada koşarak, yürüyerek değil havada uçarak oynamasını bekliyoruz.

Güiza'ya sabır gösterilirse art arda ikinci kez gol krallığını ilan eder. Dünyanın en önemli dört liginden biri olan İspanya'da gol kralı olan Güiza, Şampiyonlar Ligi'nde de sarı lacivertlilere büyük katkı sağlar. Yeter ki, şu bizde olmayan sabır birazcık ortaya çıksın ve onun önünde sabırsızlığımız yine defanstaki yerini almasın.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00