kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İSKENDER GÜNEN

Trabzonspor hâlâ yetersiz

Kabul etmek gerekir ki ligin ilk maçları zordur. Kayıpsız geçilmesi ise moral ve kondisyonunuzun yükselmesi açısından çok önemlidir. Trabzonspor, Ankaraspor karşısında oyun olarak çok iyi görüntüler vermemesine karşın 3 puanla lige başladı. Maçın ilk yarısında futbol adına olumlu bir şeyler söyleyebilmemiz mümkün değil. Bunun en büyük nedeniyse orta saha yetersizliği. Orta saha bir takımın kalbi. Kalbiniz sağlıklı çalışmıyorsa ölürsünüz. Selçuk ve Colman bu yarıda hiç yoktular. Selçuk ayağına aldığı her topta yana pas yapmayı düşündü ve topların büyük bölümünü kaybetti. Colman ise top bile almadı! Adeta saklambaç oynadı. Sorumluluk almayan bir orta saha ile pozisyon üretmek çok zordur. Sadece Yattara'nın kişisel becerilerine bel bağlandı. Ankaraspor, Yattara topu her ayağına aldığında 2 oyuncuyla karşısına gelerek etkili olmasını engelledi. Savunmadan Gökhan Ünal ve Umut'a atılan yüksek toplar dışında iki kenardan da atak girişimleri olmadı.

HÜCUM YAPMADILAR
37. dakikada Theo Weeks'in kırmızı kart görmesiyle ikinci yarıya eksik başlayan Ankaraspor, orta sahasını savunmaya yakın kurarak Trabzonspor baskısını kırmayı düşündü. Trabzonspor'un bu yarıda serbest vuruşlar ya da uzaktan atılacak şutlar dışında golü bulabilmesi zordu. Selçuk'un mükemmel vuruşuyla öne geçtiler ve maçın son dakikalarında Gökhan Ünal'la ikinci gollerini kazandılar.
Ankaraspor ise ilk yarıda hücumu hiç düşünmedi. 10 kişi kaldıktan ve golü yedikten sonra yaptıkları hücum girişimlerinde Trabzonspor savunmasında boşluklar buldular.

İLERİDE SORUN OLUR
Sonuçta alınan 3 puan önemli. Ama Trabzonspor'da henüz kolektif bir oyun anlayışı yok. Saha içi yardımlaşmaları üst düzeyde değil. Kopuk kopuk oynuyorlar. Her şeyden önemlisi kendi sahalarındaki bu maçta oyunun belirli sürelerinde tempoyu yükseltmeleri gerekirdi.
Lig uzun bir maraton. Eksiklikleri görülerek daha sağlıklı bir oyun anlayışına gereksinimleri var.
Yoksa bundan sonraki karşılaşmalarda büyük sorunlar yaşayabilecekleri düşüncesindeyim.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00