kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Trabzonspor hâlâ yetersiz

Gökhan ŞAHİNBAŞ /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Trabzonspor, federasyonun saha kapama cezasını para cezasına çevirmesinin ardından taraftarıyla buluştuğu ilk maçta yeni transferleri Selçuk İnan ve Göhan Ünal'ın attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrılmayı bildi.

İSKENDER GÜNEN: TRABZONSPOR HÂLÂ YETERSİZ (SABAH)

Kabul etmek gerekir ki ligin ilk maçları zordur. Kayıpsız geçilmesi ise moral ve kondisyonunuzun yükselmesi açısından çok önemlidir. Trabzonspor, Ankaraspor karşısında oyun olarak çok iyi görüntüler vermemesine karşın 3 puanla lige başladı. Maçın ilk yarısında futbol adına olumlu bir şeyler söyleyebilmemiz mümkün değil. Bunun en büyük nedeniyse orta saha yetersizliği. Orta saha bir takımın kalbi. Kalbiniz sağlıklı çalışmıyorsa ölürsünüz. Selçuk ve Colman bu yarıda hiç yoktular. Selçuk ayağına aldığı her topta yana pas yapmayı düşündü ve topların büyük bölümünü kaybetti. Colman ise top bile almadı! Adeta saklambaç oynadı. Sorumluluk almayan bir orta saha ile pozisyon üretmek çok zordur. Sadece Yattara'nın kişisel becerilerine bel bağlandı. Ankaraspor, Yattara topu her ayağına aldığında 2 oyuncuyla karşısına gelerek etkili olmasını engelledi. Savunmadan Gökhan Ünal ve Umut'a atılan yüksek toplar dışında iki kenardan da atak girişimleri olmadı.

* TRABZONSPOR - ANKARASPOR KARŞILAŞMASINDAN KARELER...


Sonuçta alınan 3 puan önemli. Ama Trabzonspor'da henüz kolektif bir oyun anlayışı yok. Saha içi yardımlaşmaları üst düzeyde değil. Kopuk kopuk oynuyorlar. Her şeyden önemlisi kendi sahalarındaki bu maçta oyunun belirli sürelerinde tempoyu yükseltmeleri gerekirdi.
Lig uzun bir maraton. Eksiklikleri görülerek daha sağlıklı bir oyun anlayışına gereksinimleri var.
Yoksa bundan sonraki karşılaşmalarda büyük sorunlar yaşayabilecekleri düşüncesindeyim.

BÜLENT GÜRKAN: ÖZLENEN TABLO (FOTOMAÇ)

Yeni sezona bambaşka bir heyecanla başlamak için sahadaydı dün Trabzonspor. Geçtiğimiz sezona oranla büyük ölçüde değişen kadro yeni bir görünüme kavuşan Avni Aker'de ilk resmi maçına çıktı. Kuşkusuz önceki sezonlara göre en önemli fark bordo-mavili taraftarların havası. Yıllar sonra ilk kez bir Trabzonspor maçı kapalı gişe oynandı. Günler öncesinden başlayan bilet bulma telaşı maçtan önceki saatlerde doruğa ulaştı. Bordo-mavili taraftarların dünkü görüntüsü gelecek haftalar için de önemli bir motivasyon oldu. Sezonun ilk resmi maçına altı yeni oyuncuyla başlayan Trabzonspor, Ankaraspor karşısında özellikle ilk yarıda çok zorlandı. Rakip sahada sadece Mehmet Çakır'ı bırakan Ankaraspor zaman zaman 10 oyuncuyla savunma yaptı.

CENGİZ TOKGÖZ:TRABZON ADIM ADIM (FOTOMAÇ)

Trabzonspor, cezanın paraya çevrilişiyle ilk maçta Avni Aker'de taraftarıyla kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadı. Bordo- mavili tribünler dün görülmeye değer güzellikteydi. Tribünlerin coşkusu sahaya ilk yarıda stres getirdi. Sıcak havanın ve ilk maç oluşunun etkisiyle bordo-mavililer katı defans yapan Ankaraspor önünde oyuna tutuk başladı. Başkent ekibinin savunmadaki katı anlayışı futbolu da güzel görüntüsünden uzaklaştırdı. Aykut Kocaman'ın takımı Gökhan'ı Muhammet, Umut'u Erkan, Colman'ı Theo, Selçuk'u Hürriyet ve Yattara'yı da Eren ile kilitledi. Theo'nun Hüseyin'in ayak bileğine basmasıyla sahada Ankaraspor'un 10 kişi kalması Trabzonspor'un sahadaki etkisini artırdı.

Trabzonspor, Selçuk'un golü ile perdeyi açtı. Gökhan Ünal'ın golüyle sahadan iki farklı galibiyetle ayrılan Trabzonspor ilk maçta taraftarlarını Aker'den mutlu göndermesini bildi. Görünen o ki yenilenen kadrosuyla Trabzonspor adım adım mükemmele ulaşacak.

NECMİ PEREKLİ: İYİ BAŞLANGIÇ (FOTOMAÇ)

Siz oyunun kötü oluşuna kanmayın. Siz yine Trabzonspor'un sahada esmediğine bakmayın. Bu gibi maçlar ligde iddialı olan takımlar için sürpriz sonuçlarla biter. Ama dün akşam Trabzonspor bu sürprizi taraftarına yaşatmadı. Almış olduğu iki farklı sonuçla lige skor ve puan olarak iyi başlangıç yaptı diyebilirim. Bir kere şunun altını iyi çizelim; Trabzonspor golü bulana kadar kötü bir futbol ortaya koydu. Hem nazari, hem de ameli tatbikatında son derece yanlış ve olumsuzdu. Kolektif futboldan uzak oturmuş yerleşmiş bir oyun düzeninde şimdilik görünmüyor. Takımda kaptan Hüseyin'den başka elle tutulur, gözle görülür bir futbolcu göremedik. Bir takımın orta sahası kötü olunca, ileri uca destek veremeyince, bu takımın maçı kazanma şansı çok zordur.

CEMAL ERSENGÖZLEM: ZOR AMA GÜZEL OLDU (MİLLİYET)


Cezanın kalkmasından sonra bomboş bir stat yerine coşkulu taraftarın önünde oynaması Trabzonspor'un son mazeretini de ortadan kaldırmıştı. Öyle ya, yeni tribünler, yeni transferler ve yepyeni umutlar taşıyan bir ekip beklentileri karşılayacak bir performans göstermeliydi.
Güzel futbol, keyifli goller gibi... Ancak karşısında dipdiri bir Ankaraspor bulan bordo-mavili ekip özellikle orta alanda top yapmakta çok zorlandı. Colman, Selçuk ve Hüseyin ilk yarı boyunca Yattara'nın da katılımıyla zaman zaman üçlenen forveti gerektiği gibi besleyemedi. Kanatların etkisiz kalışı beklenen golü geciktirdi. Bu olumsuzluklara karşın Gineli'nin kişisel becerisi, Gökhan'ın 25 metreden sert şutu, Umut'un elverişli durumda topu dışarı atması ilk yarım saatte skoru Trabzonspor lehine dönüştürebilecek pozisyonlardı.

MERİÇ ENERCAN: FUTBOL KEYFİ AZ SONRA (HÜRRİYET)

Karşılaşmanın ilk yarısı, tam bir hayal kırıklığı idi. Orta alanda çok iyi basan, Trabzonspor'un her türlü hücum çıkışını engelleyen Ankaraspor, bordo mavili ekibin ofansif can damarını kesmişti.

Özellikle ilk 30 dakika, Selçuk ile Colman'ın kaybolduğu, Yattara'nın maraton tribünü defilesine çıktığı, Umut ile Gökhan'ın Ankara savunmasının arasına sıkışıp kaldığı süreç oldu bu.

Buna rağmen, biri Umut diğeri de Gökhan ile mutlak iki pozisyon buldu Karadeniz Fırtınası. Umut ile Gökhan inanılmaz bu iki gol şansını, kendilerine yakışmayan biçimde dışarı attılar.

Teo Weeks'in 37. dakikada ikinci sarı karttan, kırmızı kart sonucu oyun dışı kalması, sadece sonuçsuz bir baskı getirdi. Gol ise hayaldi, şişirme topla hücum anlayışıyla. Kanatlanması gerekiyordu Trabzonspor'un...

Ancak oyunu, ceza yayı ile orta alan yayı arasına sıkıştırıp, kanatları da kapayan Ankaraspor karşısında umutsuz gol girişimleriyle kan ter içinde kalırken, golü bir türlü bulamayan bordo mavililer, sahanın o ana kadarki kötülerinden Selçuk'un müthiş şutuyla arzuladığı avantajı yakaladı. Bu, Karadeniz ekibinin o dakikaya dek denediği üçüncü şut girişimiydi.

Bundan sonrası açılıp, saçılan Ankaraspor'un ataklarıyla Trabzonspor kontratakları arasındaki umutsuz mücadele idi. Bu dönemde Gökhan'ın kaçması, imkansız denilebilecek bir pozisyonu vardı. Kral golcü, bunu kaçırırken, bitime 5 dakika kala Tayfun'un asistine şık bir golle teşekkür etti.

Trabzonspor'un çok iyi oynamadığı ancak kazanmanın dayanılmaz hafifliğini yaşadığı, futbolu az; puanı çok maç skortif keyifle bitti.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00