kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Önce tatil sonra iş

Fatih DOĞAN
Antalya'ya 'tatile geldiğini' sanan Beşiktaş ilk yarıda darmadağın oldu. 2. yarıda Kartal olduğunu hatırlayıp oyunu rakip alana yıktı. 12 dakikada attığı 3 golle 'işini yapıp' İstanbul'a 3 puanla döndü..
Turizm cenneti Antalya'nın çağ dışı kalmış yapılarından Atatürk Stadı'nda maça, ülkesinde 'Hulk' diye anılan Antalyaspor resmi dergisinde "Piyangodan çıkan King Kong" diye tanımlanan Fildişili oyuncu Serge Dijehoua oyuna damgasını vurdu. 100 bin Euro ücretle Antalyaspor'a kazandırılan Serge, tek kişilik şova başladı. İlk dakikada sağdan girip Ngwenya'ya, 9'da yine sağ çizgiden Ali Zitouni'ye çıkardı. Ancak gol gelmedi. 10'da Uğur'un korner atışında gerilerden gelen Bieniuk elini kolunu sallaya sallaya topu filelere bıraktı: 1-0. Golden sonra da King Kong sahnedeydi. 34'de 25 metreden sert vuruşu Rüştü'ye takıldı. Ancak 36'da Uğur'un korner atışında fırsatçılığıyla ders verdi: 2-0. Cisse, çift ön liberoya dönülmesinden sonra topla çok ileri çıkıyor. Uğur yalnız kalıyor. 4-2-3-1 sisteminde geri dörtlüdeki kanat oyuncularının orta sahayı takviye etmesi gerekiyor. Tello durarak oynayınca sol çöktü ve fatura yalnız kalan Aydın'a kesildi. Tello istediği yere; ileri geçer, arkayı İbrahim Üzülmez doldurur.

*ANTALYASPOR - BEŞİKTAŞ MAÇINDAN KARELER...

FARK KAZANMA HIRSI
İkinci yarıda Beşiktaş adına değişen şey kazanma hırsı ve 5 kişiyle hücum yapılan bir garip saldırı pozisyonuna geçilmesiydi. 78'de Delgado'nun 2-1'e getiren golü, kendi tekniğinin semeresi. 80 ve 90'da iki gol atarak maçı 3-2'ye getiren kurtarıcı Bobo'nun golleri bir şeyi akla getirdi. Cisse'nin çift ön liberoda verimli olmadığı bir takımda Bobo tek başına zorlanıyor ve yanına bir partner gerekiyor. Bu durumda sistem 4-4-2 mi olmalı? Beşiktaş sıcak atmosferde, tehlike çanlarının ortasında 2-0'dan maçı çevirerek altın değerinde 3 puanla sezona iyi bir başlangıç yaptı.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00