kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Havada Ramazan rekabeti

SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Havayolu şirketleri, Ramazan ayı nedeniyle cazip indirim kampanyaları düzenledi.

THY'nin başlattığı ''Ramazan'da ailenize hasret kalmayın'' kampanyasında iç hat uçak biletlerinde yüzde 25 indirim uygulanacak.

1-24 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak kampanya dahilinde, THY ve Anadolujet iç hat seferleri için en az 5 gün önceden alınacak biletlerde yüzde 25 indirim yapılacak.

Pegasus Havayollarının 8-26 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği Ramazan kampanyasında, tüm iç ve dış hatlarda yüzde 25 indirimle uçulabilecek.

Yolcular, iç hatlarda Adana, Ankara, Antalya, Bodrum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Mardin, Samsun, Trabzon, Van'a yapılacak uçuşlarda, dış hatlarda ise Ankara, İstanbul ve İzmir'den, Amsterdam, Düsseldorf, Kopenhag, Köln, Londra, Lefkoşa, Münih, Stuttgart ve Zürih'e yapılacak karşılıklı seferlerde kampanyadan yararlanabilecekler.

Ramazan indiriminden yararlanmak isteyen yolcuların bilet rezervasyonlarını en geç 172 saat öncesinden yapmaları gerekiyor.
SunExpress'in Ramazan kampanyasında da yolculara değişik alternatifler sunulacak.

Ramazan ayı boyunca Worldcard sahiplerine 3 3, Maximum sahiplerine ise 3 2 taksit imkanı sunulacak, firmanın daha önce başlattığı puan uygulaması kapsamında Ramazan ayında yapılacak uçuşlarda yolculara 1 yerine 2 puan verilecek.

Ayrıca, Ramazan ayı süresince SunExpress ile seyahat eden 10 kişilik gruba, 1 kişilik bilet armağan edilecek.

Atlasjet Havayolları'nda Jetmilkart sahiplerine uygulanacak Ramazan kampanyasında yurt içi uçuş ücretleri her şey dahil 77 YTL'ye alınabilecek. 8-24 Eylül tarihleri arasında uygulanacak kampanyada, ayrıca Jetmilkart sahipleri her uçuş için 375 yerine 500 jetmil kazanacak.

Ramazan ayında cazip indirim kampanyaları düzenleyen hava yolu şirketlerine Onur Havayolları da katıldı. Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayında 3 bin adet bileti kar beklentisi olmaksızın satışa sunacaklarını bildirdi. Ramazan ayında sadece pazar günleri 24 saat süreyle bilet alınabilecek kampanyada, 21 YTL'lik bilet ücretinin yanı sıra 20 YTL yakıt harcı ve 8 YTL hizmet gideriyle birlikte toplam 49 YTL'ye bilet satacaklarını ifade eden Bolukçu, şu bilgileri verdi: ''Birlikte iftar yapmak, sahura kalkmak ya da sevenin sevilenin yüzünü görmek çok büyük manevi önem taşıyor. Bu nedenle, Ramazan ayına özel kampanya düzenledik. Bilet satışlarını da sadece iş yerlerinde çalışanların ulaşabilmesi için değil herkesin eşit şansı olması amacıyla pazar günlerinde yapacağız. Binlerce kişinin faydalanacağı kampanyanın biletleri ilk olarak 31 Ağustos'ta başlayacak ve ve tüm gün sürecek. 7 ve 14 Eylül pazar günleri ise kampanyanın kalan biletleri satışa sunulacak. 72 saat sonrasına alınabilecek kampanya biletlerinde tarih değişikliği, açığa alma, iptal, isim değişikliği gibi işlemler yapılamayacak.'' Bolukçu, İstanbul merkezli 12 iç hat noktasına uçuş yapan şirketlerinin, günde 52 iç hat seferiyle yaklaşık 10 bin civarında yolcu taşıdığını hatırlattı.