kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye Masterler 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi

Yeni Haber
Kayseri Gençlik Spor İl Müdürü Yahya Şahan, kentte yapılan Türkiye Masterler 3 Bant Bilardo Turnuvası'nın sona erdiğini belirterek, ''Bilardo dünya ya da Türkiye şampiyonasının bir ayağını Kayseri'de yapmayı düşünüyoruz'' dedi.

Şahan, 22-24 Ağustos tarihleri arasında Paşa Bilardo'da gerçekleştirilen organizasyona, 2008 Artistik Dünya Bilardo Şampiyonu Hacı Arap Yaman'ın yanı sıra 12 ilden bir çok Türkiye şampiyonunun da aralarında bulunduğu 32 sporcunun katıldığını bildirdi.

Bilardo sporunun geçmişi olan bir spor olduğunu belirten Şahan, şunları söyledi:

''Böyle bir organizasyonu ilerleyen günlerde yine tekrarlayacağız. Bu spor bugün çok fazla seyirciye oynamasa da biraz önce şunu izledim. Son atışlar çevik gibi bir iradenin ürünü. Sporcularımız orada atışlar yaparken, bizler heyecanlandık. Kayseri artık değişiyor. Yeni yapılan tesislerle uluslar arası kimlik kazanan Kayseri'de, bilardo dünya yada Türkiye şampiyonasının bir ayağını Kayseri'de yapmayı düşünüyoruz.''

Kayseri Bilardo İl Temsilcisi ve Paşa Bilardo'nun sahibi Mehmet Bahçeci de www.pasabilardo.com internet adresi üzerinden canlı olarak izlenebilen turnuvayı yaklaşık 2 bin kişinin seyrettiğini ifade ederek, ''Sporcularımız dünyadaki ilk 3 kaliteli masalardan birisi olan ısıtmalı Platin masalarda ve İvan Simonis çuhalar üzerinde oynadı'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan finalde, Gençler Türkiye Şampiyonu Mahmut Can Çapak, 2008 Dünya Artistik Bilardo Şampiyonu Hacı Arap Yaman'ı 50-48 mağlup ederek, şampiyon oldu.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini vurgulayan Çapak, ''Oyuncular için her şey çok güzeldi. Bizler de elimizden geleni yaparak, oynadık. İyi maçlar çıktı. Kazandığım için çok mutluyum'' dedi.

Daha sonra Kayseri Gençlik Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Türkiye Masterlar 3 Bant Bilardo Turnuvası'nda birinciliği elde eden Mahmut Can Çapak'a plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

Kayseri Bilardo İl Temsilcisi Mehmet Bahçeci de turnuvada derece giren Hacı Arap Yaman, Mehmet Aksoy, Ahmet Alp, Mehmet Gören, Lütfü Çenet, Abdurrahman Sobacı ve Adnan Yüksel'e ödüllerini takdim etti.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00