kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
2005- 2006’da kupadaki Trabzon-Kayseri maçında 3 gol atan ve şimdiki takımını yıkarak şöhrete kavuşan Gökhan, o zaman hüzne boğduğu Avni Aker’i bu sefer mutlu etti.

Rönesans sahada

İsmail ANNIKIZIL
Baştan sona yenilenen kadrosuyla adeta 'rönesans' yapan Trabzonspor, ilk maçında 10 kişi kalan Ankaraspor'u devirdi. Goller yeni transferler Selçuk ile Gökhan Ünal'dan geldi ..
Sahadaki takımların formalarını görünce bir anda kafalarda oluşan "Acaba Aston Villa-Reading maçına mı geldik?" sorusunun yanıtını, çalan İstiklal Marşı verdi. Hayır, olayın geçtiği yer İngiltere değil Trabzon'du. Hani son şampiyonluğunu 1984'te kazanan, aradan geçen 24 yıl boyunca birçok 'yalancı bahar' yaşayan ancak kadrosuna yaptığı 23 takviyeyle bu kez 'ikinci bahar'ı görmek isteyen Trabzonspor'un şehri yani. Her sezon başı 'beyaz defter' açmaktan bıkan bordo- mavi aşıkları, yenilenen Avni Aker'deki Ankaraspor maçına 'yeni' takımlarını izlemeye gelmişti. 'Yeni' burada laf olsun diye kullanılan bir kelime değil; Trabzonspor'un 11'inde 6 yeni transfer (Song, Egemen, Cale, Selçuk, Colman, Gökhan Ünal) vardı. 12'de Gökhan Ünal'ın direğin yakınından dışarı çıkan yerden şutu, maçtaki ilk tehlikeydi. Maçta ilk şutunu 33'te Mehmet Çakır ile bulan Ankaraspor'un 37'de Theo Weeks'in atılmasıyla 10 kişi kalması o çok kullanılan tabirle karşılaşmanın 'kırılma anı'ydı. 53'te ceza sahası üzerinde güzel bir hareketle önünü açan Umut'un şutu aynı güzellikte değildi. Song-Egemen tandemiyle Selçuk-Hüseyin ikilisinin topları hücuma neredeyse 15 saniyede çıkarması, gol arayan ev sahibini sıkıntıya sokuyordu. Ama 64'te sahneye Ersun Yanal'ın 'prensi' yeni transfer Selçuk İnan çıktı.

*TRABZONSPOR - ANKARASPOR MAÇINDAN KARELER...

GERRARD KISKANIRDI

Gaziantepli futbol avcısı 'Kambur' Erol Keretli'nin Dardanelspor'a kazandırdığı günden bu yana sürekli üstüne koyan ve Türkiye'nin en iyi top kullanan isimlerinden biri haline gelen 22 yaşındaki Selçuk, Steven Gerrard'ı kıskandıracak şekilde tabelayı değiştirdi. Bordo- mavililer bu golden sonra, stresli sınavda iyi not alan bir öğrenci kimliğine büründü; rahatladı. 66'daki volesinde Senecky'ye takılan Gökhan Ünal, 86'da Tayfun'un sağdan ortasını tek hamlede durdurdu; kendisini şöhrete kavuşturan plaselerinden biriyle ağları buldu. Belki de atılan goller Senecky'nin kalesine değil 24 yıl boyunca Trabzon'a üzüntüden başka bir şey getirmeyen taliheydi.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00