kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Saniye saniye soygun - VİDEO

Yeni Haber
Bursa'da, kuyumcu dükkanında silahlı soygun gerçekleştirip, işyeri sahibinin 15 yaşındaki oğlunu rehin alan soyguncu, işyerinden ayrıldıktan kısa süre sonra çevredeki esnaf tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi. Yaşanan sıcak dakikalar, kuyumcu dükkanının güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedidildi.

Bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan İsmail A. (41), Çirişhane Mahallesi Kanalboyu Caddesi'ndeki Ercan Bay'a ait kuyumcu dükkanına gitti. İşyerinde bulunan Kenan Bay (15) ile Halil İbrahim Atıl'a cebinden çıkardığı tabancayı doğrultan soyguncu, tezgahtarlara kıpırdamaları halinde öldüreceği tehdidinde bulundu.



Tanınmamak için güneş gözlüğü ve şapka takan silahlı soyguncu, cebinden çıkardığı poşeti tezgahtarlara uzatarak altınları doldurmalarını istedi. 4 kilogram ağırlığındaki 170 bileziği alarak işyerinden çıkmaya çalışan soyguncu, işyeri sahibinin oğlu Kenan Bay'ı da rehin aldı. Halil İbrahim Atıl'ın alarm butonuna basması üzerine işyerine gelen Ercan Bay, oğlunun kaçırıldığını görünce zanlının arkasından koşmaya başladı. Bu sırada, kendisine takip eden Ercan Bay'a iki el ateş eden zanlı, çevredeki vatandaşların da mühadalesiyle yakalanarak etkisiz hale getirildi. Zanlı, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi.

İsmail A'nın, polisteki ifadesinde "470 YTL maaşla tekstil işinde çalışıyorum. Eşim de 200 YTL aylıkla bir alışveriş merkezinde temizlikçi olarak çalışıyor. Geçim sıkıntı yaşıyorduk. Kuyumcu soymaya karar verdim. Yıllık izne ayrıldığım için son bir haftadır bu iş yerini dışarıdan izliyordum. Tabancayı da Kütahya'nın Domaniç ilçesinde dağlık bölgede bulmuştum.'' dediği öğrenildi. Zanlının emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

(CİHAN)