kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

'Acıyı Bal Eyledik' 23 Ağustos'ta sahnede
Hasan Hüseyin Korkmazgil'in şiirlerinden derlenen "Acıyı Bal Eyledik" adlı tiyatro oyunu 23 Ağustos Cumartesi akşamı saat 21.00'de tiyatro severlerle buluşacak. Tiyatro Zeytindalı tarafından Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyun, şiir, müzik ve belgesel filmlerden oluşan bir sahne gösterisi.

Tarihi yarımada iki yıl içinde ışıl ışıl olacak
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında Tarihi Yarımada Aydınlatma Planı hazırlandı. Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü, kentin tarihi yapılarını 2010'a kadar ışıklandıracak. Planın ilk adımında Sultanahmet Camisi, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı, Firuzağa Camisi, Arasta, Yerebatan Sarnıcı, Tapu Kadastro Müdürlüğü, İbrahim Paşa Sarayı, I.Ahmet Türbesi gibi birçok tarihi yapı yer alıyor. Plan kapsamında Sultanahmet Meydanı, At Meydanı, Alman Çeşmesi, III. Ahmet Çeşmesi ve Yılanlı Sütun gibi diğer özellikli kent öğelerinin de ışıklandırılması düşünülüyor.

Sarıyer, Beyoğlu ve Beşiktaş'ta kesinti
Yapılacak bakım-onarım çalışmaları nedeniyle bazı ilçelerde elektrik kesintisi uygulanacak. BEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre yarın Sarıyer ilçesinde Rumeli Feneri köyü, Garipçe köyü, Muz Bağlar mevkisi, Marmancık köyü ve civarına 10.00- 15.30, Beyoğlu ilçesinde Meşrutiyet caddesi, Hamalbaşı caddesi, Beşir Fuat sokak, Kallavi sokak ve civarına 09.00-14.00, Beşiktaş ilçesinde Kuruçeşme mahallesi, Ulus Parkı (Alt kapı), Kireçhane sokak (Arnavutköy tarafı) ve Çeşme sokağa 08.00-18.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.