kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hillary Clinton

Ünlüler de çevreci otomobil kullanıyor

Sade yaşam tarzını benimseyen Obama'dan Hillary Clinton'a, birçok ünlü, çevre sorunlarına duyarlı hibrid araçları tercih ediyor..
Küresel ısınmanın neden olduğu çevre sorunları ve metropol yaşamının karmaşası, bireyleri ekonomik, sade ve çevre sorunlarına duyarlı hayat tarzına yönlendirdi. Çevreyi önemseyen ünlüler, aynı zamanda ekonomik olan hibrid otomobilleri tercih ediyor. Bu otomobillerle sık sık şehrin sokaklarında boy gösteren tanınmış isimler şöyle:

* Paris Hilton: Hilton otellerinin 27 yaşındaki genç varisi, 2008 model hibrid otomobil kullanıyor.

* Julia Roberts: Çocukları yanında bulunduğunda hibrid otomobilini tercih eden Roberts, ayrıca bio dizel ile çalışan bir başka otomobile de sahip.

RAKİPLER HİBRİD'İ SEÇTİ
* Barack Obama:
ABD'de Demokratlar'ın başkan adayı Barack Obama da hibrid otomobili tercih ediyor. Geçen yıl hibrid otomobile sahip olan Obama, önceki otomobiline göre iki kat tasarruf sağladı.

* Hillary Clinton: Obama'nın en büyük rakibi olan, ancak başkanlık yarışında geride kalan Hillary Clinton, çevreye saygılı bir otomobili tercih ediyor.

* Cameron Diaz: Beyazperdenin güzel yıldızı, talk showcu Jay Leno'nun programında tasarruf ettiren otomobilini anlattı.

* George Clooney: 46 yaşındaki ünlü aktör, "Vanity Fair'' dergisinin "Yeşil Sayı''sına kapak oldu. Elektrikli bir otomobile sahip olan Clooney, aracıyla trafikte sık sık görülüyor.

* Charlize Theron: Güney Afrika asıllı Oscarlı yıldız, iki ayrı hibrid araç kullanıyor. Tek başınayken bu türün daha küçük sınıfındaki bir aracı kullanan sanatçı, köpekleriyle seyahat ederken daha büyük olanını tercih ediyor.

* Leonardo DiCaprio: Çevre sorunlarına yıllardan beri dikkati çeken Leonardo DiCaprio, çevre dostu otomobile ilk sahip olan ünlülerden.
Haberin fotoğrafları