kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Temel spor muhabiri olursa

CHA
Yeni Haber
Karadeniz Bölgesi'nin en bilinen fıkra karakterlerinden Temel, şimdi de spor muhabirliğine soyundu.

Trabzon'da yayın yapan yerel Kuzey Ekspres Gazetesi'nde yazar ve karikatürist olarak yazılan yazan Tamer Küçük, Temel'i Trabzonspor muhabirliğine soyundurdu.

Yazar, yazı ve çizimleri ile Temel'in gözüyle Trabzonspor'u analiz ederken, kaleme aldığı maç anlatımları okuyucularını da güldürüyor.

Temel'e spor muhabirliği yaptıran Tamer Küçük, şuana kadar hemen her karaktere büründürülen Temel'i bir de spor muhabirliği yaptırmak istediğini söyledi.

Trabzonspor'un yaptığı transferlerle tüm spor kamuoyunun dikkatini çektiğini anlatan Küçük, "Temel de bunu duymuş. Hemen işe koyulmuş. Spor muhabiri olarak Trabzonspor kamları ve maçlarını takip etmeye başlamış. Kamp maceraları ve maçları ilişkin yorumlar kaleme alıyor." dedi.

Temel karakterinin Karadeniz için çok önemli bir simge olduğunu dile getiren Küçük, Temel'in ince esprileriyle spora renk katacağını belirtiyor.

Hayatın bir mizah olduğunun altını çizen Küçük, "Spor da hayatın bir parçası olduğuna göre, orada da mizah olmalı. Temel sezon boyunca Trabzonspor maçlarını tüm ayrıntıları ile takip edecek. Yorumlarıyla da hem gözden kaçanlara dikkat çekecek, hem de sporseverleri biraz olsun güldürecek. Belki bazen de ince mesajlarla insanların dikkatini çekecek. Ben Temel'in spora renk katacağına inanıyorum." diye konuştu.

Liglerin başlaması ile birlikte Temel'in bir de spor programı yapmaya başlayacağına işaret eden Küçük, şöyle devam etti: "Tüm televizyonlarda spor yorum programları başladı. Temel'de yakında gazetedeki köşesinde spor programı da yapacak. Burada arkadaşı Dursun ve diğer konukları ile haftanın gelişmelerini değerlendirecekler."

Trabzonspor'un Almanya kampı ile işi başlatan Temel'in, şuana kadar kaleme aldığı spor yazılarından bazıları şöyle; "Uşaklar bildiğunuz gibi değil. Almanya yerine yanlışlukla Afganistan'a gitmişum. Afganistan'dan ayrıldım ama neriye geldiğumi ve ne yaptuğumi ben bile bilmiyirum. O yüzden ben size bir kaç gün bişe bildirmiyeceğum. Ben bişe edup Türkiye'ye döneceğum ve maçların başlamasiyle birlukte sizlere Trabzonsporu yorumlaycim."

Kamp için Almanya yerine Afganistan'a giden Temel, Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynanan Brugge maçını takip etmekle görevlendirilmesine rağmen, o İstanbul yerine bu kez Hatay'a gider. Temel'in, Hatay'da bir kahvehaneden izlediği maçla ilgili yorumu da şu şekildedir: "Her ne kadar Almanya'ya hazirluk kampina gidiyken, Afganistan'a, oradan da bilmeduğum bir sürü yere gidup sonunda Türkiye'ye giriş yaptıysam da Trabzonspor'u takip etmeye devam ediyrim. Hatay sinirlari içinde maçi sizun için izledum."

Ve maçtan dakikilar; Yattara, adamın sağından atıp solindan Mecidiyeköy, Karaköy yapıp tekrar Olimpiyat Sitadi'na girip topi aldi.

18. dakika, Yattara topi aldi milleti gatliya gatliya gitti bi vurdi galeci atlayip dışari çikardi. Ben de masadaki bütün pardakleri kırdım az daha dayak yiydim.

49. dakika, adamlar soldan bir orta yapti, bizum kaleci Tolga top yerine havaya bi yumruk savurdi, top kornere çıkti. Kornerden gelen topa gene çıkti, havaya attuğu yumruğu beğenmediki gene havaya yumruk savurdi, adam bir kafayi çakti gol. Hakem goli saymadi, niye saymadi vallahi anlamadum.

66. dakika, Yattara topi aldi gıvırtamalarina başladi. Ula bi keyif aliyrim bi keyif aliyrum ki. Ula o da ne bi ortaladi az önce kaleciyi sakatliyan Umut bi kafa çakti, kaleci uzanmasina rağmen top filelere girdi. Gol ula gool. 1-0 öne geçtuk.

73. dakika, gene sahnede Umut var. Yattara'dan alduğu topla kaleyle arasındaki masafe azecuk bişe, top yerine çimenlere tekme atti, çimenler az daha gol oliykan top korner bayrağının ordan auta gitti. Neyse ki, maçı 1-0 yenduk.