kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Pişman olduğunu söyleyen Mehmet Zeki Baloz tutuksuz yargılanacak.

Korsan kayıtla chat şantajı

Rıdvan TEZEL / SABAH
İstanbul'da, nişanlısıyla görüntülü chat yaparken soyunan kadının görüntülerini korsan yazılımla kaydederek şantaj yapan internet kafe işletmecisi yakayı ele verdi..
İşlettiği internet kafede bilgisayarlara yüklediği korsan yazılımla müşterilerin MSN'den yaptığı görüntülü konuşmaları kayda alıp şantaj yaptığı iddia edilen Mehmet Zeki Baloz (37) gözaltına alındı. Bir sağlık kuruluşunda sağlık memuru olarak çalışan E.C. mesai bitiminden sonra İstanbul Fatih'te bir internet kafeye gelerek nişanlısı Y.S. ile MSN üzerinden görüntülü olarak sohbet etmeye başladı. Sohbet sırasında E.C.'nin isteği üzerine, nişanlısı evinde kamera karşısında soyundu. Ancak bir süre sonra Y.S.'nin e-posta adresine tanımadığı bir adresten "Bilgisayarına trojan ('Truva Atı' olarak tabir edilen virüs) gönderdim. Bu sayede çıplak görüntülerine ulaştım. Bunların internet üzerinde dolaşmasını istemiyorsan benimle birlikte olursun" yazısı geldi. Bir hafta boyunca "xtopraginoglux" adresinden peş peşe aynı mesajın gelmesi üzerine çift, suç duyurusunda bulundu.

"YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM"
Söz konusu e-postanın atıldığı bilgisayarın IP (Internet Protocol) adresini tespit eden ve e-postanın atıldığı bilgisayarı inceleyen polis, yapılan konuşmaları kayıt eden bir yazılım buldu. Polis, yazılımın internet kafedeki ana bilgisayara bağlı olduğunu tespit etti. Bunun üzerine suçunu itiraf eden ve pişman olduğunu söyleyen işletmeci Mehmet Zeki Baloz da, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.