kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Hayatımda parayla hasta bakmadım'

NURDENİZ ERKEN - HABER MERKEZİ
Güneydoğu Anadolu'nun ilk kadın rektörü olan Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Saraç, "Üniversiteyi kabuğundan çıkaracağım" dedi..
Hem Dicle Üniversitesi'nin, hem de Güneydoğu Anadolu'nun ilk kadın rektörü olan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, getirildiği görev hakkında, "Ben geceleri çok rahat uyuyan biriydim ama göreve getirildiğimden beri uykularım kaçıyor" dedi. Atama sonrasında ilk kez SABAH'a konuşan Prof. Saraç, öncelikli hedefinin üniversitede huzurun yeniden sağlanması olduğunu vurguladı. Prof. Saraç, "Son zamanlarda üniversitemiz çok hoca ve öğrenci kaybetti. Onları geri getirmek için çabalayacağız. Üniversiteyi kabuğundan çıkartmak için uğraşacağım. İlk iş hastaneyi ele almak olacak" dedi. Görev yaptığı bölgede kadınının önündeki engelleri kaldırmak için uğraşacağını da vurgulayan Prof. Saraç, "Gerekirse kampanyalar için çalışırım" dedi.

'DOKTOR BEY'
"Hayatımda hiç parayla hasta bakmadım" diyen Prof. Saraç, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptığı dönemde bazı hastalarının kendisine "hemşire hanım" ya da " doktor bey" diye hitap ettiğini anlatarak, "Buna hiç kızmazdım. Henüz 'rektör bey' diye hitabeden olmadı ama şimdiden 'üniversiteye kadın eli değecek' diyorlar" dedi.