kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Altın yumurtlayacak ördek''

Yeni Haber
Kayseri'de sarraflık yapan Tansel Turgut'un dükkanında altın yutan yavru ördek, yuttuğu altın parçasını 22 gündür çıkartamadı.

4. sınıfa geçen kızı Özge için dükkanına gelen bir satıcıdan 2 YTL'ye yavru bir ördek alan Tansel Turgut, tezgahın üstünde yavru ördeği beslemek istediği sırada ördek, hurda altın kutusundan bir parça altını yutmuştu. Evine götürerek bir süre yavru ördeği besleyen Turgut, karnında 1 gram ağırlığında altın parçası bulunan ve 15 gün önce yüksekten düşerek bacağını kıran ördeği, bakımını daha iyi yapabileceğine inandığı dükkanının bulunduğu işhanının görevlisi Tuğrul Yıldız'a verdi.

Yavru ördeği evine götüren Tuğrul Yıldız, önce yavru ördeğin kırık bacağını sardı. Bir süre sonra zorda olsa yürümeye başlayan ördeğin karnında altın bulunduğu iddiasının doğruluğunu belgelemek için Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesine giderek yavru ördeğin röntgenini çektirdi. Röntgende yavru ördeğin karnında küpe arkası olarak tabir edilen altın parçasının varlığı gözlendi.

Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gültekin Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine getirilen yavru ördeğin filmini çektiklerini ve filmde bacakta kırık ve karnında metal parçası bulunduğunu tespit ettiklerini söyledi. Atalay, şöyle devam etti:

''Vatandaşımız, yavru bir ördeğin bacağında kırık ve karnında da metal parşası bulunduğu iddiası ile bize başvurdu. Yaptığımız muayene ve röntgen çekiminde iddialarının doğru olduğunu gördük. Çekilen röntgende karın bölgesinde bir metal parçası görülmekte, metal parçası dışkı yoluyla çıkar, eğer bağırsaklarda bir tıkanma olursa o zaman cerrahi müdahale yapabiliriz. Ancak bu riskli bir operasyon olur.

Yavru ördeğin sol bacağı yaklaşık 10 gün önce kırılmış. Hayvanın sahibi kendi imkanları ile müdahalede bulunarak bacağı sarmış. Şu anda kısmen kaynamış. Buna cerrahi müdahale yapmamız şu an için söz konusu değil.'' Altın yutan ördeğin yeni sahibi Tuğrul Yıldız da kırılan bacağı kendi imkanları ile sardığını ve bunun sonucunda kısmen iyileştiğini belirtti.

Röntgende ördeğin karnında küpe arkalığı şeklinde bir metal parçasının varlığının görüldüğünü belirten Yıldız, ''Yavru ördeğimiz 22 gün önce yuttuğu altın parçasını hala çıkaramadı. Doktor, kısa sürede çıkacağını söylüyor. Biz de bir an önce altın parçasının çıkmasını ve ördeğimizin sağlığına kavuşmasını istiyoruz'' dedi.

Tuğrul Yıldız'ın çocukları Şeyma ve Kamil de yavru ördeğe gözleri gibi baktıklarını ve ördeği çok sevdiklerini söylediler.

(AA)