kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Negatif tepkiler psikolojimi bozdu!

Yeni Haber
Cips reklamında canlandırdığı 'Ali Turca' karakteriyle şöhrete ulaşan Enis Arıkan, 'Genco' dizisinde de 'yeni nesil Nuri Alço'yu oynuyor ama izleyicinin negatif tepkisinden rahatsız oluyor...

*ENİS ARIKAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde herkes eğitim alamıyor mu? Orayı bitirmenin ayrıcalığı nedir?

Tabii ki ayrıcalığı var. Birincisi konservatuvar bölümüne herkes gidemiyor. Sınavla yılda 10 kişi alınıyor ve ücretsiz eğitiliyor. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde okumanın herkes için ayrıcalığı vardır. Piyasadaki isimlere bakın bunu görebilirsiniz.

BİR YIL HİÇ İŞ YAPMADIM

* 'Genco'dan önce oynadığınız reklamdaki 'Ali Turca' karakteriyle tanındınız. Bir reklamla şöhret olmak nasıl bir duygu?


O çok başarılı bir reklam projesiydi. Gerçekçi olmuştu ki insanlar oradaki gibi bir popçu var sandı. Bir anda her yerde reklamla birlikte ben yer aldım.

* Reklamdaki popçu tiplemesi sayesinde tanındınız ve hemen sonra da unutuldunuz. Buna katılıyor musunuz?

Bu aslında o kadar büyütülecek bir şey değildi. Oradaki 'Ali Turca' karakterini bozmamak için bir sene iş yapmadım. 'Genco'daki kötü adamı bir sene sonra oynadım. Benim için çok önemli bir kayıp ya da düşüş değildi. Çünkü iki tane tiyatro oyununda oynadım. .

* O dönemde aldığınız albüm tekliflerini reddetmeseydiniz belki daha ünlü bir popçu olurdunuz?

Dört yıl tiyatro okudum. O yüzden işimi yapmak istedim. Günlük şöhret heyecanına kapılıp o teklifleri kabul etseydim şimdi bana kimse oyuncu gözüyle bakmazdı.

* 'Genco'da 'yeni nesil Nuri Alço' gibi, tam bir kötü adam karakteriyle çıktınız. Bu kötü adam karakteri risk değil miydi?

Bunu ben bilerek ve isteyerek seçtim. Amacım tamamıyla üzerime yapışan popstar kavramını silmekti. Kötü adamı oynamayı da seviyorum.

SEVİLMEMEK ZOR!

* Riskli değil mi sizin için bir iyi bir kötüyü oynamak?


Hayal kırıklığına uğrayacaklar gerekirse. Bu da bizim işimiz, yapacak bir şey yok. Bizi seven insanların da bunu bilmesi lazım. Tabii ki iyi adamı da kötü adamı da şarkıcıyı da oynayacağız. Evet, sokakta sevilmemek çok zor bir şeymiş. Sokaktaki herkesin "Sen ne kadar kötüymüşsün" sözlerini kabullenmek kolay değil. Gelen tepkiler ilk başlarda psikolojimi fena bozdu. İnsanların izledikleri bir role bu kadar inanacaklarını bilmiyordum açıkçası.

DANS TİYATROSU AÇMAK İSTİYORUM

* Mesleğinizle ilgiliplanlarınız nelerdir?

Hep Dot Tiyatrosu'nda oynamak istemiştim, oynuyorum. İleride bir dans tiyatrosu kurmak isitiyorum. Senelerce dans eğitim aldım. Tiyatroda günümüzün gençlerine hitap edebilmeniz lazım. Eğer, doğru iş yapılırsa seyirci de koşarak gelir. Tiyatroda yeni şeylerin yapıldığını görmüyorum... Biz Dot'ta bunu aştık. Onun için kapalı gişe oynuyoruz.

KÖTÜ ADAM ROLÜ DAHA CAZİP GELDİ

* Popçu rolünden sonra popçu sanılıyorsunuz, bunu unutturmak için kötü adamı oynuyor, bu sefer de taşlanıyorsunuz? Bu sizin başarınız mı?

Bence başarılı olduğumu söylemek için erken. Hangi rol olursa olsun en iyi şekilde canlandırmaya çalışıyorum. Ama tabii sonuçta hepimiz insanız, sokakta kötü adamdan dolayı aldığımız olumsuz tepkiler üzüyor. Sete ziyarete gelenler "Bu insanlara niye bu kadar kötü davranıyorsun!" diye resmen azarladı. İnsanımız çok inanıyor.

* 'Yeni nesil Nuri Alço' benzetmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

'Genco'daki Cüneyt de Nuri Alço gibi kızları tuzağa düşüren bir tip. Reklamda patlamıştım ama ondan sonra her işimin öyle patlamasının imkanı yok. Esas oğlanı da oynayabilirdim ama kötü adam daha cazip geldi.

GÜNAYDIN
Haberin fotoğrafları