kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Büyük resim için tıklayın

Biyoloji öğretmeni evrime 'mesafeli'

Nergis DEMİRKAYA - ANKARA
Biyoloji öğretmeni adayları arasındaki ankete katılanların sadece yüzde 43'ü, evrim teorisinin bilimsel geçerliliği olduğunu düşünüyor..
Muğla Eğitim Fakültesi'nin yaptırdığı bir araştarmaya göre, biyoloji öğretmenleri evrimteorisine mesafeli duruyor. Geleceğin biyoloji öğretmenlerinin yüzde 43'ü evrimin bilimsel geçerliliği olan bir teori olduğunu düşünürken, öğretmen adaylarının yüzde 30'unun bu konuda kararsız. Evrim teorisine katılmadığını beyan eden öğretmenlerin oranı ise yüzde 16.

98 ÖĞRENCİYE SORULDU
Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Oğuz Özdemir, biyoloji öğretmen adaylarının evrim teorisini benimseme ve anlama güçlüklerine ilişkin araştırma yaptı. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği Anabilim Dalı'nda eğitim gören 98 öğrenci üzerinde yapılan anketten, öğretmen adaylarının evrim teorisini ne tam olarak benimsedikleri, ne de yeterli düzeyde kavradıkları sonucu çıktı. Özdemir'in çalışmasına göre, evrim teorisini benimseyen öğrenciler evrim teorisinin mantığını daha iyi anlarken, evrim teorisini kavrayan öğrencilerin bu teoriyi daha rahatlıkla benimsedikleri görülüyor.