kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Piyasalarda büyük coşku

Yeni Haber
AK Parti'nin kapatılmayacağına yönelik beklentinin satın alınmasıyla gün boyunca alıcılı seyreden İMKB Ulusal 100 endeksi, AKP kapatma davasına ilişkin açıklama yapılacağı bilgisiyle yüzde 5.59 yükselişle 41,342.30 puandan günü tamamladı. İşlem hacmi ise 2.16 milyar YTL seviyesinde gerçekleşti.

Anadolu Yatırım Araştırma Yönetmeni Gülizar Özdemir Türk, "AK Parti'nin kapatılmayacağına yönelik beklenti satın alındı. Kararın Cuma gününden önce açıklanabileceğine dair beklenti alımların en önemli sebebiydi" dedi ve ekledi:

"Endeks AK Parti'nin kapatılacağına dair beklentilerle 32,600'lere kadar gerilemişti. Şimdi ise olumlu beklentilerle 41,000 seviyelerine kadar geldi. Geçmişte kapatma senaryosu satın alınmıştı, şimdi ise kapatılmama senaryosu satın alındı. AKP'nin kapatılmaması durumunda endeks 42,000 ve 44,000 seviyelerini görebilir."

Fortis Yatırım Portföy Yöneticisi Enver Gürsoy ise "Anayasa Mahkemesi'nin erken karar açıklayacak olması, AKP'nin kapatılmayacağına dair beklentinin satın alınmasına sebep oldu" diye konuştu.

Bankalararası piyasada en iyi dolar alış kotasyonları 1.1830 YTL'ye kadar geriledi. Açıklama öncesinde dolar kotasyonları 1.1870/1.1900 YTL seviyesindeydi.

Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti davasına ilişkin açıklama yapacağı bilgisiyle gösterge tahvilde işlem bazında bileşik faiz valörlü işlemlerde yüzde 19.60 seviyesine kadar geriledi.Gösterge kıymetin bileşik faizi en son Mayıs sonunda bu seviyeden işlem görmüştü.