kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çanakkale yanıyor

Yeni Haber
Çanakkale merkeze bağlı Çınarlı köyü yakınlarında öğle saatlerinde çıkan orman yangını sürüyor.

Yangının Çanakkale-İzmir kara yolu yakınlarındaki ormanlık alanda etkili olması üzerine yol, Çanakkale kent çıkışı ile Ezine ilçesi arasında geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Yetkililer, yolun tedbir amaçlı çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldığını, Çanakkale'den İzmir yönüne gidecek araçların il merkezinde bekletildiğini, yolcu otobüsü firmalarının da bu yöne otobüs göndermemeleri konusunda uyarıldıklarını kaydettiler.

Bu arada, geniş bir alana yayılan yangının yaklaşık 50 hektarlık alanda etkisini sürdürdüğü, bölgeye çevre il ve ilçelerden arazöz gelişlerinin devam ettiği bildirildi.

* YANGINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

YANGINA 6 UÇAK, 5 HELİKOPTER, 50 ARAZÖZ VE ÇOK SAYIDA İŞÇİYLE MÜDAHALE EDİLİYOR

Çanakkale'nin merkeze bağlı Çınarlı köyü yakınlarında, öğle saatlerinde çıkan orman yangınının halen devam ettiği ve yaklaşık 25 hektar alanda etkili olduğu bildirildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çınarlı köyü Kurttepe mevkisinde henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, Çanakkale'deki ekiplerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen uçak ve helikopterler de katılıyor.

Yetkililer, yangına 6 uçak ve 5 helikopterle havadan, 50 arazöz ve çok sayıda işçiyle de karadan müdahale edildiğini belirttiler. Söndürme çalışmalarına takviye amacıyla çevre il ve ilçelerden istenen arazöz ve yangın söndürme işçilerinin de yola çıktıklarını ifade eden yetkililer, rüzgarın etkisiyle büyüyen ve halen yaklaşık 25 hektar ormanlık alanda etkili olan yangının söndürülmesine çalışıldığını bildirdiler.

ECEABAT'TA ORMAN YANGINI

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde orman yangını çıktı. Küçük Anafartalar köyü yakınlarında başlayan yangına, 1 helikopter ve 5 uçakla havadan, 30 arazöz, iş makinaları ve yangın söndürme işçileriyle karadan müdahale ediliyor.

Yetkililer, yangının söndürülmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdiler.

(AA)