kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yanlış ameliyat yapan doktorlar açığa alındı

Yeni Haber
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimi katarat ameliyatı olmayı beklerken dikkatsizlik sonucu rahmi alınan hastanın ameliyatını yapan doktorları açığa alırken olay ilgili soruşturma başlattı.

Hastane yönetimi hastaya dikkatsizlik sonucu yapılan ameliyatın sorumlularına en ufak müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önceki gün 55 yaşındaki Saadet K., gözünden katarakt ameliyatı olmak için ameliyathaneye alındı. Ancak Saadet K, büyük bir hata sonucu aynı yaşlarda bir kadın hastayla karıştırılınca rahmi alındı. Olayın duyulması hastanede büyük yankı uyandırdı ve hastane yönetimi disiplin soruşturması açtı.

Kadın Doğum Servisinde Saadet K'nin tedavisi sürerken, Saadet K'nın ailesi gazetecilerle görüşmek istemedi. DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Hüdai Çatalyürek, kadının yanlışlıkla rahminin alınmasına ilişkin disiplin soruşturması başlatıldığını ve biri anestezi uzmanı olmak üzere ameliyata giren kadın doğum ekibinden dört kişinin geçici olarak açığa alındığını belirtti.

Saadet K'nın iyileştikten sonra katarakt ameliyatının gerçekleştirileceğini kaydeden Doç. Dr. Çatalyürek, "Hasta göz ameliyatına indirildiğinde kadın doğum ekibi, kadın doğum ameliyatına almış. Benzer yaşta ve yapıda iki kadın hasta olduğu için karışıklık yaşanmış." dedi. Gerekli soruşturmanın başlatıldığını söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, 10 kişinin soruşturma geçirdiğini toplam 4 doktorun ise açığa alındığını belirtti.

(CİHAN)