kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En fazla ölümlü kaza Temmuz ve Ağustos'ta yaşanıyor

Yeni Haber
Uzmanlar, Türkiye'de en fazla ölümlü kaza olayının temmuz-ağustos aylarında yaşandığına dikkat çekiyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı istatistiklerine göre, 2006 yılında 665 bin 618 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 3 bin 393 kişi hayatını kaybederken, bunlardan 2 bine yakınının Temmuz ve Ağustos aylarında yaşamını yitirdiği belirtiliyor. 2007 yılı temmuz ayında meydana gelen toplam 64 bin 523 kaza sonrasında da 418 kişi hayatını kaybetti. Yine 2007 yılı ağustos ayında meydana gelen 65 bin 276 kaza sonrasında ise 434 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yayla, yaz mevsiminde Türkiye'de trafik kazalarında çok ciddi bir artış yaşandığını açıkladı. Kazaların artmasındaki en büyük faktörlerden birisinin sıcak hava olduğunu aktaran Yayla, aşırı sıcak havanın sürücülerde rehavet, uyku hali, dalgınlık ve yorgunluk gibi olumsuz hislere neden olduğunu söyledi.

Akşamları havanın serin olmasına rağmen Türkiye'de gece seyahat etmenin gündüze göre daha tehlikeli olduğunu ifade eden Yayla, "Karayollarında trafik işaretleri yeterli değil. Buna birde arıza yapan ve yol kenarına çekilmiş araçlarla uyku hali eklenince çok feci kazalar yaşanıyor. O nedenle seyahat etmek isteyen vatandaşlar gündüz serinliğinde yola çıkmalı, trafik kurallarına kesinlikle uymalı ve zaman zaman yolda durarak dinlenmelidir" dedi.

Kara yolları ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri de aşırı sıcakların yaşandığı dönemlerde araçlarında sürekli aynı güzergahı kullanması nedeniyle asfaltın eridiğini ve araçların yol tutuşunun azaldığı uyarısında bulundu. Sürücülerin yolculuk esnasında zaman zaman durarak araç lastiklerini soğutması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, basit önlemlerin kaza riskini azaltacağını söyledi.

(CİHAN)