kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şişman ve çekici olunamaz mı? Uyan Kılıç Bacınoğlu bu klişeyi yıkmak istiyor ve "Şişman biri de güzel gözükebilir" diyor. Kendisi 150 kilodan 100 kiloya düşmüş. Şimdiki hedefi ise 60 kilo olmak.

Mutsuz ev kadınları çok çabuk obez oluyor

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
Prof. Dr. Ziya Mocan mutsuz ev kadınlarının yemek yemeye yönelerek, kolayca obez olduklarını söylüyor. Ama hemen paniğe kapılmayın! Ev kadınlarının kilo vermesi, çalışan kadınlara göre çok daha kolay oluyor. Prof. Dr. Mocan, bunun formülünü açıkladı.....
Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Şefi Prof. Dr. Ziya Mocan, ev kadınlarının nasıl bir diyet uygulamaları gerektiğini anlattı:

* Neden ev kadınları arasında obezite daha yaygın? Evlilik kadınları şişmanlatıyor mu?
Evlendikten sonra kadınlara kilo aldıran nedenler artıyor. Hamilelik bunların başında geliyor. Loğusalık da kadınları kiloya itiyor. Bu dönemlerde kilo veremeyen kadın, evliliğinde mutsuzluklar yaşıyorsa daha da fazla yiyor. Kadınlar, depresyonlarını yiyerek aşmaya çalışır. Evliliğinde mutsuz olan kadın daha hızlı kilo alır.

* Boşandıktan sonra diyete gelen çok hastanız oluyor mu?
Boşandıktan sonra zayıflamak isteyen çok hasta geliyor. Onlar bu konuda daha başarılı oluyorlar. Öte yandan, kadınlar aşık olduklarında çok daha hızlı kilo verebiliyor. Aşk, zayıflama sürecini epey hızlandırıyor.

* Doğumdan sonra, kadınlar hemen diyete başlayabilir mi?
Doğumdan sonra hemen diyete başlanabilir. Hanımlar bu dönemde 'Loğusasın, çok yemelisin' kandırmacasına düşmesinler. Yağlı ve şekerli yememeye özen göstermeliler. Proteinden zengin gıdalar almaları gerekir. Ayrıca kesinlikle şekerli içecek içmesinler, onun yerine bol bol sıvı tüketsinler.

EVDE KOLAY KİLO VERİLİR
* Ev kadınları bütün gün mutfaktalar. Hem mutfakta olup, hem kilo vermek kolay mı?
Ev kadınları kilo vermeye karar verince, çalışan kadınlardan daha kolay kilo verebilirler. Bir kere yemeklerini kendileri hazırlama lüksüne sahipler. Mutfak düzenini de kendilerine göre değiştirebilirler. Ayrıca, spor yapmak için vakit de bulabiliyorlar. Hakikaten zayıflamak isteyen bir kadın, evdeyse bunu rahatlıkla yapar.
Haberin fotoğrafları