kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Demirkol yeniden yargılanıyor

Yeni Haber
Eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol'un, oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya, Yargıtayın bozma kararı çerçevesinde Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden başlandı.

Eski sevgilisi oyuncu Gamze Özçelik'e, 1 Temmuz 2004'te tecavüz ettiği iddiasıyla 11 Kasım 2005'te tutuklanan ve 9 aylık tutukluk sürecinin ardından 7 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talebiyle ''rıza dışı cinsel münasebette bulunmak'' suçlamasıyla yargılandığı Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesince 25 Aralık 2006'da 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol'la ilgili yargılama yeniden başladı.

Duruşmaya, sanık Gökhan Demirkol ile mağdure Gamze Özçelik katılmadı.Duruşmada sanık avukatları Ömer Yeşilyurt ile Rıdvan Yıldız, Gamze Özçelik'in avukatları Fatih Volkan ve Makbule Tanış hazır bulundu. Duruşmayı, Demirkol'un annesi Tülay ve babası Ali Rıza Demirkol da izledi.

Avukatları, sanık Gökhan Demirkol'un hastalığı nedeniyle yedi günlük yatak istirahati bulunduğuna yönelik raporu, duruşmaya katılmama mazereti olarak mahkeme heyetine verdi.

SORUŞTURMANIN GENİŞLETİLMESİ TALEP EDİLDİ

Mahkeme heyeti, ilk olarak tarafların avukatlarından Yargıtayın bozma ilamına ilişkin görüşlerini alırken, Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinin bozma kararına uyması ve yargılamanın bozma ilamı doğrultusunda yapılarak, dava dosyasının adli tıp kurumuna sevk edilmesini talep etti.

Sanık avukatı Rıdvan Yıldız da bozma kararında Gamze Özçelik'te saptanan ''ağır nöroz bozukluğu''nun olayın basına yansımasından sonra meydana gelmiş olabileceğinin belirtildiğini dile getirerek, olayın basın yoluyla duyurulması ve konunun bu şekilde değerlendirilmesinin bu davayla ilgisi olmayacağını savundu.

Gamze Özçelik'in, tüm raporlarda, olay anında koma halinde olduğu ve tepki vermediğinin belirtildiğini ifade eden Rıdvan Yıldız, ''Tepki vermeyen bir insanın bacağının L şeklinde olması açıklanamıyor. Bu konunun Adli Tıp Kurumundan sorulmasını talep ediyoruz'' dedi.

Olaydan bir gece önce Gamze Özçelik ile Gökhan Demirkol'un telefonla görüştüğünü belirten Yıldız, bu görüşmeye ilişkin tutanağın, baz istasyonu tespit raporlarıyla mahkeme tarafından istenmesi talebinde de bulundu.

Sanık avukatı Ömer Yeşilyurt da, Gamze Özçelik'in dava konusu görüntülerinin yayılmasıyla ilgili İstanbul'da verilen mahkeme kararının Yargıtayda temyiz sürecinde olduğunu hatırlatarak, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinin vereceği kararda, diğer davanın sonucunu beklemesini talep etti.

Yeşilyurt, söz konusu olayla ilgili soruşturmanın genişletilmesi talebinde de bulundu.

Sanık avukatlarının talebi üzerine görüş bildiren Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan ise sanık Demirkol'un İstanbul'daki davada ceza aldığını ve bu konudaki temyiz sürecisinin Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesince beklenmemesi gerektiğini söyledi.

İlk yargılamada tüm kurum raporlarının alındığını, CD izleme tutanaklarının da açıkça ortada olduğunu belirten Volkan, ''Gereken, mağdurede ağır nöroz bozukluğu oldu mu, olmadı mı? Yargıtay'ın bozma kararı da bu yöndedir. Yapılacak yargılama da bu yönde olmalıdır'' diye konuştu.

Avukat Fatih Volkan ile Makbule Tanış, Gökhan Demirkol'un yurt dışına kaçma ihtimalinin bulunduğunu öne sürerek, hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını da talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Piroğlu da, mahkemenin Yargıtayın bozma kararı çerçevesinde işlem yapması talebini dile getirdi.

DEMİRKOL HAZIR BULUNACAK

Mahkeme Başkanı Ömer Faruk Balaban, heyet üyeleriyle yaptığı değerlendirmenin ardından verdiği ara kararda, sanık Gökhan Demirkol'un bir sonraki duruşmada hazır bulunması gerektiğine karar verdi.

Sanık avukatların Demirkol'un duruşma arasındaki bir günde mahkemeye ifade vermesi talebini reddeden Başkan Balaban, Yargıtayın bozma kararına uyulup, uyulmayacağı konusunda da sanığın beyanları ve savunmalarının alınmasının ardından önümüzdeki celselerde karar verileceğini bildirdi.

Mahkeme Başkanı Ömer Faruk Balaban, tevsi tahkikat (soruşturmanın genişletilmesi) ve yurt dışına çıkış yasağına ilişkin tarafların taleplerinin de önümüzdeki celselerde değerlendirileceğini belirtti. Mahkeme, Gökhan Demirkol'un katılması zorunlu olan duruşmayı Eylül ayına erteledi.

Adliyeden avukatlarıyla birlikte ayrılan Gökhan Demirkol'un annesi Tülay ve babası Ali Rıza Demirkol ise gazetecilere yaptıkları açıklamada, oğullarının iddia edilen suçu işlemediğini savundular. Anne Tülay Demirkol, ''Çok büyük bir iftirayla karşı karşıya kaldık. Çocuğumuz böyle bir şey yapmadı. Her zaman arkasındayız. Gamze Özçelik güzel rol yapıyor. Cezasını biz çekiyoruz. Gamze Özçelik evlenmiş, mutluluk diliyoruz. Umarım annelik duygusunu da yaşar'' diye konuştu.