kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CAHİT YAVUZ

İzmir Cup sahipsiz

Mayıs sonu İzmir'de 'Türk tenisi için çok önemli bir turnuvayı' ilk kez gerçekleştirdik. Bu yazı o günden beri bekledi. Böylesi önemli bir turnuvayı önemsiz ve sıradan bir organizasyon gibi görenlerden dolayı çok üzüntülüydüm. O günkü atmosferde yazının içeriği kimseye bir şey kazandırmayacaktı. Birinci Uluslararası Tenis Turnuvası 'İzmir Cup' iz bırakmadan geldi geçti.
Yaklaşık 125 bin dolar ödüllü bir turnuva bu. TED Open ile eşdeğer, hatta ödül açısından ondan daha büyük. Maalesef Tenis Federasyonu İzmir Cup'ı 14 yaş turnuvası gibi algıladı ve doğmadan körfeze gömdü. Turnuvayı ülkeye kazandırmakta gösterdikleri başarıyı, organizasyonda gösteremediler.
İzmir'in valisine ve belediye başkanına da birkaç sözüm var. Bunlar eleştiri değil, serzeniş. Expo 2008'in neden İzmir'e verilmediğini şimdi daha iyi anlıyorum. Dış dünya ile ticaret yapabilmek için dünyadaki insanların bir pazar yeri adayı olan İzmir'i tanımasına ihtiyaç var. İnsanlar İzmir'i uluslararası organizasyonlarla tanıyacak. İzmir Cup Tenis Turnuvası, uluslararası bir organizasyon değil mi? Ama İzmir Cup'ın final gününde iki yetkili isim tribündeki protokol yerlerini boş bıraktı. Biri İzmir'in Valisi Sayın Kıraç, diğeri İzmir'in Belediye Başkanı Sayın Kocaoğlu.

İLK YILDAN KAYITSIZLIK
Gelseler, en azından "Expo'yu alamadık ama uluslararası organizasyonlara sahip çıkarak bundan sonraki şanslarımızı daha iyi değerlendireceğiz" diyebilirlerdi. Diyemediler! Uluslararası bir tenis turnuvası onlar için anlam ifade etmedi.
Sayın Valim ve Başkanım! Daha ilk yılda göstermiş olduğunuz kayıtsız davranış, herkesi çok üzmüştür. Yaşanan olumsuzluklara rağmen güzellikler ve başarılar da vardı elbette. Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar'ı kutluyorum. Bu turnuvanın "İzmir" ilinin ve İzmirliler'in turnuvası olduğunu kanıtlayan il bazındaki tek temsilcisi olarak orada bulunması önemliydi. Bunun yanında İzmir'e ve İzmirli tenisseverlere sahip çıkan Yeni Asır Gazetesi yazarı Necdet Kestelli, turnuvaya sahip çıkan turnuva direktörü Hamdi Büyükaltıntaş ve Karşıyaka il müdürü Kemal Lale teşekkürü hak edenlerdi.
21:00
Fenerbahçe SK - MTK
Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Maçı