kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Katarakt ameliyatına gitti rahminden oldu

Özge İPEKÇİOĞULLARI Erkan DOĞAN / İZMİR SABAH
DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne katarakt ameliyatı için giden kadının yanlışlıkla rahmi alındı. Olayla ilgili iki doktor açığa alındı..
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dosyaların karıştırılması sonucu katarakt ameliyatı için gelen 55 yaşındaki kadın hastanın yanlışlıkla rahmi alındı. Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan bir çocuk annesi ev hanımı Saadet Kılınç, emekli öğretmen eşi Kazım Kılınç ile birlikte gözündeki katarakttan kurtulmak için DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldi. Hatalar zinciri, Saadet Kılınç'ın pazartesi sabahı Göz Servisi'nden ameliyathaneye getirilmesiyle başladı.

KILINÇ ARANDI
Rahminde kist bulunan Ünsal Bektaş'la ayrı sedyelerde yan yana yatan Kılınç'ın üzerine yanlışlıkla Bektaş'ın, Bektaş'ın üzerine ise Kılınç'ın dosyası konuldu. İddiaya göre Kadın Doğum Uzmanı Dr. Yunus Aydın da hiç ismini sormadan Saadet Kılınç'ı ameliyata aldı. Kılınç'ın rahmi alınınıp kasığına dikiş atıldı. Aynı dakikalarda göz doktorları ise, Ünsal Bektaş'ın kendi hastaları olmadığını fark edip tüm servisleri dolaşarak hastaları Saadet Kılınç'ı aramakla meşguldü. Kılınç, Kadın Doğum'un kullandığı ameliyathanede rahmi alınmış ve dikiş atılırken bulundu. Olay hastane yönetimine bildirildi ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedef Gidener ve diğer yöneticiler büyük panikle ameliyathaneye koştu.

SORUŞTURMA AÇILDI
Hastane yöneticileri, korkunç hatanın Kadın Doğum Bölümü tarafından Saadet Kılınç ve yakınlarına açıklanmasını istedi. Derhal, ameliyatı yapan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Yunus Aydın ile Anestezi Uzmanı Dr. Esra Duran açığa alınarak haklarında soruşturma başlatıldı. Yanlışlığın açıklanmasının ardından Saadet Kılınç, tek kişilik özel odaya alınarak kimseyle görüşmemesi için özel koruma tahsis edildi. Olayın yarattığı sansasyon nedeniyle rahmindeki kisti aldırmak için hastanede yatan Ünsal Bektaş ise kısa bir süre sonra çağrılmak üzere apar topar taburcu edildi.