kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"İddiaların tamamı gerçek dışı"

Yeni Haber
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Musa Taşdelen, üniversitede bir öğretim üyesinin kendisi hakkında ileri sürdüğü iddialarının tamamının gerçek dışı olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

Prof. Taşdelen, yaptığı yazılı açıklamada, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Doğan'ın kendisi hakkında ileri sürdüğü iddia ve ithamların SAÜ Rektörlüğü'nce inceleme ve araştırmaya tabi tutulduğunu kaydetti.

Kendisini töhmet altında bırakan iddialarla ilgili açıklamada bulunma ihtiyacı duyduğunu ifade eden Taşdelen, açıklamasında şunlara yer verdi: ''Yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda Prof. Dr. Doğan'ın dile getirdiği iddiaların tamamının gerçek dışı olduğu açığa çıkmıştır. Senenin tamamına yakınını yurt dışında geçirdiğim ve geçirdiğim süre zarfında şahsıma telafi programlarıyla ders ücreti tahakkuk ettiği iddiası gerçek dışıdır. 2007-2008 öğretim yılında 1 hafta güz dönemi 1 hafta da bahar dönemi olmak üzere, bilimsel toplantılara katılmak üzere üniversitemden aldığım resmi izinle yurt dışına gittim. Yurt dışında geçirdiğim sürede bir telafi programı hazırlanarak şahsıma hiçbir surette ders ücreti tahakkuk etmemiştir. Ders dönemleri dışında ise, 1 ay civarında bir süreyle yine üniversiteden aldığım resmi izinlerle bir bölümü Erasmus Programı çerçevesinde bir kısmı da bilimsel araştırma projeleri kapsamında olmak üzere yurt dışında çeşitli bilimsel faaliyet ve araştırmalara katıldım.''

Öğrencilerin yüzde 85'ini yaz okuluna bıraktığı yönündeki iddiaların da gerçek dışı olduğunu kaydeden Taşdelen, 2007-2008 öğretim yılında bahar ve güz yarıyıllarında toplam 5 derse girdiğini belirterek, açıklamasının devamında şunları dedi: ''Bunların 4'ünde öğrencilerin sınıf geçme oranı yüzde 90'lar civarındadır. Bir dersimde ise öğrencilerin 3'te 2'si sınıf geçmiştir. Bu iftira sadece şahsımı değil, maalesef bütün bir üniversite camiasını töhmet altına sokmuştur. Yine bir yılda ders dağılımının eşitsizliği nedeniyle, 16 bin YTL'lik ders ücreti kaybına uğradığı iddiası son derece uçuktur. Prof. Dr. Doğan'ın almış olduğu ders ücretleriyle böyle bir kayba uğraması mümkün değildir. Ayrıca, bir öğretim üyesinin bu şekilde kamuoyu önünde üstelik gerçek dışı beyanlarda bulunarak ders ücreti tartışması yapmasını da, öğretim üyelerinin onur ve itibarını zedeleyici nitelikte bulduğumu belirtmek isterim. Bir bilim adamı için kamuoyunda ders ücreti tartışmasıyla değil, bilimsel görüş ve yorumlarıyla gündeme gelmesi en yakışanı olurdu.''

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Doğan, Prof. Taşdelen hakkında basına yansıyan bazı iddialarda bulunmuş SAÜ Rektörlüğünce yapılan soruşturmada, iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirilmişti.