kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Darbecileri kırağı çaldı

Ergenekon meselesinde en sevindirici olaylardan biri, Türkiye'nin artık darbelere veda edecek olması. Bugünden sonra ülkemizde kolay kolay darbe yapılmaz. "Vesayet rejimi" çatırdıyor.
Bir kere, Emniyet İstihbarat ağının gücü ortaya çıktı.
"Şu memleketin hali ne olacak?" diye dertlenip, Atatürk'ün izinden gittiklerini sanarak "Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini" düşüncesine kapılanlar, günün birinde hesap vereceklerini anladılar.
Bu durumda, "rejimi tehlikede" gösterip, muhalefet yapmanın da modası geçti. Çünkü güvendiğimiz dağlara kar yağdı! Hatta kırağı çaldı.
İnsanlar, demokrasi çınarsa, darbelerin kavak ağacı olduğunu öğrenecek.
Köy meydanında koca bir Çınar Ağacı varmış. Günlerden bir gün ayağının dibinde bir kavak ağacı türemiş; hızla boy atmış ve Çınar Ağacı'na tepeden bakar olmuş. Üstelik kavak, koca Çınar'ı alaya almaya başlamış: "Ne o? Sen yılların Çınar'ı... Benim yanımda ufacık tefecik kaldın. Bana bir bak hele; ne kadar da görkemliyim!"
Mevsimler birbirini kovalamış. O sene çok soğuk geçmiş kış. Çınar Ağacı etkilenmemiş ama, kavak, yığılıp kalmış Çınar'ın ayaklarına.
- Ne oldu? diye sormuş Çınar Ağacı müstehzi bir eda ile.
- Sorma, dondurucu soğuklar yüzünden beni kırağı çaldı.
Galiba bizim darbecileri de kırağı çaldı. Bugünden sonra, "demokrasi çınarının" güvenli bir biçimde gelişip serpileceği umudunu taşıyoruz.
İnşallah yanılmayız.