kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık turu

Cep mesajı sakatlıyor
Bir sağlık merkezinin hazırladığı rapora göre cep telefonuyla sürekli mesaj atanların parmak ve bilek tendonlarında ciddi rahatsızlıklar meydana geliyor, Özellikle 16 ile 24 arasında gençlerde son iki yılda hastanelere yapılan başvurulardaki artışın mesajlaşmalarla bağlantısı olduğu belirtildi.

Okula kablosuz yasağı
Okullarda kablosuz internetin kaldırılması çağrısı yapıldı. "Voice" adlı eğitim sendikasının Başkanı Philip Parkin, "Kablosuz internetin büyüme çağındaki çocukların gelişiminde ve özellikle sinir sistemi üzerinde büyük bir etkisi olduğu biliniyor" dedi. İngiltere'deki okulların dörtte üçünde kablosuz internet bulunuyor.

Kulaklık sağır ediyor
Dünyaca ünlü tıp kuruluşu Johns Hopkins'ten yapılan açıklamada sadece Amerika'da 55 milyon kişinin ciddi işitme kaybıyla karşı karşıya olduğu, yaşı küçük olanlarda bu oranın daha fazla olduğu kaydediliyor. Yapılan araştırmada her 10 kişiden 6'sının ciddi işitme kaybıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Paintball hayat kurtardı
Düzenli olarak paintball partilerine katılan 51 yaşındaki Gary Burrows, çene altına isabet eden boyalı mermiyle saf dışı kaldı. Ancak hissettiği ağrılar nedeniyle şüphelenip doktora gitti. Merminin vurduğu yerde kanser tümörü bulunduğu saptandı. Burrows operasyonla tümörü aldırdı. DIŞ HABERLER