kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rüştü: ''Milli Takıma noktayı koydum ama her şey olabilir''

Yeni Haber
Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber, yeni sezonun kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.Rüştü, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, Beşiktaş camiasının şampiyonlukbeklediğini belirterek, ''Bu sezon bu açıdan çok önemli. Geçen sene yaşadığımız bazı şanssızlıklardan dolayı elimizdeki şampiyonluğu kaybettik'' dedi ..
Yeni transferlere biraz zaman tanımak gerektiğini kaydeden deneyimli kaleci, bu arkadaşlarının ilerleyen günlerde ortama daha çabuk ve kolayayak uydurabileceklerini ve takıma daha faydalı olacaklarını ifade etti.''Bu sezon deneyimli ve genç futbolculardan oluşan bir sentez var''diyen Rüştü, ''Bence bu önemli bir avantaj. Hedeflerimiz doğrultusunda tüm gücümüzle çalışacağız. Şunun bilincindeyiz ki, camiamız bizden başarı ve başarılar bekliyor. Biz de bunun için ne gerekiyorsa yapmak için elimizden gelen mücadeleyi, arzuyu sahaya yansıtacağız'' diyekonuştu.

''BANA DÜŞEN YENİ KAPTANLARA DESTEK VERMEK''

Rüştü Reçber, kaptanlığın çok önemli olduğunu, şu anda takımın iki yeni kaptanının bulunduğunu belirterek, ''Takımımızda üzücü bir olay yaşadık.Şimdi yeni iki kaptanımız var. Bana düşen onlara destek vermek, onları korumak. Hem saha içinde, hem saha dışında yeni kaptanlarımıza destek vermeliyiz. Zaten camiamızdan da yeni kaptanlarımıza sahip çıkmalarını buradan özellikle rica ediyorum'' şeklinde konuştu.

''KEŞKE HER TAKIMIN KALESİNİ TÜRK KALECİLER KORUSA''

Tücrübeli kaleci, en büyük arzusunun, ligdeki tüm takımların kalelerini Türk kalecilerin koruması olduğunu söyledi.

Kalecilikte devamlılığın önemli olduğunu vurgulayan Rüştü, şöyle devam etti:''Keşke her takımımızın kalesini Türk kaleciler korusa. Bu benim en büyük arzum. Geçen sezon bu konuda çok ümitliydim. Dört büyüklerin kalesinde yerli kaleciler vardı ama yine bu sene arayışlar değişti.Mesela Aykut iyi bir sezon geçirdi ama kaleci aranıyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor'da da kaleci arayışları var. Kalecilerimize güvenduymalıyız. Bir senelik performansla değil 3-4 sezon ısrarla oynatmalıyız. Devamlılık çok önemli. Çünkü ben bunun çok çarpıcı birörneğini İspanya'da yaşadım. Barcelona'da 21 yaşında bir çocuğu oynattılar. İlk sezon inanılmaz kötü oynadı. Üç sezonda belli bir yere gelmeye başladı. Onlar bu sabrı gösterebiliyor ise bizler de Türk kalecilere bu sabrı gösterebiliriz.''

''MİLLİ TAKIMA NOKTAYI KOYDUM AMA HER ŞEY OLABİLİR''

Rüştü Reçber, Euro 2008'de milli takımın önemli bir başarı yakaladığısöyledi.

Şampiyonadaki performansıyla ilgili yapılan eleştirileri takipetmediğini dile getiren deneyimli kaleci, sözlerini şöyle tamamladı:''Şampiyona öncesi 'Bu şampiyona benim milli takımdaki son şampiyonam olabilir' demiştim. Dolayısıyla kendimi hem beyin olarak hem de fizik olarak son derece iyi hazırlamıştım. Herhangi bir sıkıntım olmadan iyibir şampiyona geçirdim. Kendi açımdan da iyi bir final yaptığımı düşünüyorum. Şimdi sadece Beşiktaş'a faydalı olmayı düşünüyorum. Milli takımla ilgili olarak ise bana göre noktayı koydum ama bu konuda fikri alınacak insanlarla şu ana kadar görüşmemiz olmadı. Her şey olabilir,belli olmaz ama biz kendi düşüncemiz olarak noktayı koyduk ama bu konuda bazı kişilerin bazı kesimlerin düşünceleri önemli. Buralardan gelecek fikirlere göre her şey olabilir'' diye konuştu.