kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hamilton pole-position başladığı Almanya Grand Prix'sini kazanarak., önemli bir birinciliğe imza attı.

Dört Dörtlük Hamilton

McLaren pilotu, Almanya'da takımın riskli taktiklerine karşın zafere ulaştı. F-1'de bu sezon 4 yarış kazanan ilk pilot oldu ve sıralamada liderliği kaptı ..
F1 Almanya GP'sinde zafer McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın oldu. Hamilton için iki ayrı bölümde yapılan yarışı iki kez kazandığını söylemek mümkün. 67 turun ilk 36'sı kazasız, sorunsuz geçildi. Hamilton rahat bir şekilde liderdi. Onu Massa ve Kovalainen izliyordu. 36. turda Timo Glock'un ciddi kazasının ardından güvenlik aracı piste girdi. Bir tur sonra pit yolu açıldı. Öndeki pilotların çoğu ikinci pit stoplarını yaparken Hamilton tuhaf bir şekilde devam etti. 41. turda güvenlik aracı çekildikten sonra yarışın 26 turluk ikinci bölümü başladı. Hamilton'ın ardında Heidfeld, Piquet (bu üçlü tek pitstop ile), Massa, Kubica ve Kovalainen vardı.

*HAMİLTON FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Hamilton, 50. turda yeniden pite girdiğinde Massa'nın 15.7 saniye önündeydi ve piste Kovalainen'in ardında döndü. 51'de takım arkadaşı deyim yerindeyse yol verdi; 52'de Heidfeld pite girince üçüncülüğe yükseldi. 56. turda Massa'yı, 459'da Piquet'yi geçen Hamilton, adeta pit-stop avansı verdiği yarışı kazanmayı başarmış oldu.