kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sivas'ı yıkan gol- VİDEO

Yeni Haber
UEFA Intertoto Kupası 3. tur ilk maçında sahasında Portekiz temsilcisi SC Braga'ya 2-0 mağlup olan Sivasspor, Avrupa kupalarındaki ilk yenilgisini aldı...
Korkulan ilk yarının sonunda gerçekleşti ve atamayana atarlar kuralı acı yüzünü gösterdi. İlk yarının son dakikasında konuk ekibin kazandığı serbest vuruşta top kaleci Volkan'ı geçti. Topu iyi takip eden Linz de takımının ilk sayısını kaydetti. İkinci yarıda ise kaleci Volkan'ın büyük hatasında top yeniden Sivas ağlarıyla buluştu. Kırmızı-Beyazlılar, 26 Temmuz'da Portekiz'deki rövanşa dezavantajlı gidecek.

* İŞTE SİVASSPOR'U YIKAN GOL

SİVASSPOR, AVRUPA KUPALARINDAKİ İLK YENİLGİSİNİ ALDI

41 yıllık tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden Sivasspor, SC Braga ile oynadığı UEFA Intertoto Kupası 3. tur ilk maçı ile Avrupa arenasındaki 3. sınavını verdi.

Avrupa kupalarındaki ilk 2 sınavında, Intertoto Kupası 2. turunda Karadağ ekibi OFK Grbalj'a karşı 1 galibiyet, 1 beraberlik elde eden Sivasspor, SC Braga karşısında avantajlı bir skor elde etmek için mücadele etti.

Karadağ temsilcisi ile deplasmanda 2-2 berabere kalıp, iç sahada rakibini 1-0 mağlup eden Sivasspor, SC Braga karşısında da çok sayıda gol pozisyonu bulmasına rağmen yediği 2 şansız ve hatalı golle sahadan 2-0 mağlup ayrılarak Avrupa kupalarındaki ilk yenilgisini aldı.

OFK Grbalj maçlarında gol atma başarısı gösteren kırmızı-beyazlı ekip, Portekiz ekibi karşısında rakip fileleri havalandıramadı.OFK Grbalj karşısında geçen hafta alınan 1-0'lık galibiyetle büyük coşku yaşayan Sivasspor camiası, SC Braga karşısında alınan 2-0'lık mağlubiyetle büyük üzüntü yaşadı.

MAĞLUBİYETİN BASINDAKİ YANKILARI

Ulusal ve yerel gazeteler, Sivasspor'un bu mağlubiyetini ''Yiğido vuruldu'', ''Sivas tur şansını zora soktu'', ''Sivas'a yazık oldu'', ''Tur zora girdi'', ''Tur umudu Portekiz'e kaldı'', ''UEFA zora girdi'', ''Umutlar Portekiz'e'', ''Tur zorda'', ''UEFA'nın anahtarı Portekiz'de'', ''Sivas kendini yaktı'', ''Yazık oldu Sivasspor'a'', ''Tur mucizelere kaldı'', ''Böyle mi olacaktı'', ''Çıkmadık candan...'' gibi başlıklarla okuyucularına duyurdu.

Gazeteler ayrıca genç kaleci Volkan Ünlü'nün yediği şanssız ve hatalı gollerle ilgili olarak ''Ne yaptın Volkan'', ''Sivas'ın kalesi çöktü'', ''Sivas'ı Volkan yaktı'', ''Volkan'ın hediyesi'', ''Asıl sürprizi Volkan yaptı!'' başlıklarına yer verdi.

Genç kalecinin şansız ve hatalı goller yediği vurgu yapan bazı gazeteler ise Volkan'a destek içerikli haberlere yer verdi.

TUR ŞANSINI ZORA SOKTU


Bu skorla tur şansını oldukça zora sokan Sivasspor, 26 Temmuz'da Portekiz'de oynayacak rövanş maçından tur için gerekli skoru elde ederek adını UEFA Kupası 2. ön eleme turuna yazdırmayı hedefliyor.

Sivasspor'un tur atlaması için rövanş maçında 3-1, 4-2, 5-3 gibi en az 2 farklı galibiyetler gerekiyor. Yiğidoların rövanş maçında 2-0'lık galibiyet elde etmesi halinde karşılaşma uzatmaya gidecek.