kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yazık oldu Sivasspor'a

Ali ERDOĞAN
İlk yarı Musa Aydın ile golleri kaçıran Yiğidolar, kaleci Volkan Ünlü'nün iki inanılmaz hatasıyla Braga'ya yenildi ve UEFA hayalini evde bıraktı ..
İntertoto Kupası 3. tur ilk maçında Sivasspor, Portekiz ekibi Braga'ya galibiyeti kendi elleriyle hediye etti ve UEFA Kupası umudunu mucizelere bıraktı. Satış listesine konan genç kaleci Volkan Ünlü'nün hataları 2 farklı yenilgiyi getirdi. İlk yarıda girdiği 3 net gol pozisyonundan Musa Aydın ile yararlanamayan Yiğidolar, futbolun adaletsizliğini yaşadı. İlk yarı sadece 2. dakikada Paulo Cesar ile tehlikeli olabilen Braga, 47. dakikada serbest atışta, yere çarpıp yön değiştiren topu tutamayan kaleci Volkan'ın hediyesini Linz ile geri çevirmedi: 0-1. İkinci yarıda Sivasspor orta alanında yer alan oyuncular iyi pres yapamayınca savunma da hata üzerine hata yaptı. Maçın kader anı ise 78. dakikadaydı. Braga defansının başaralı ismi Moises'in, kendi sahasından kullandığı serbest vuruş doğrudan kaleye süzüldü. Yaklaşık 65 metreden süzülerek gelen vuruşu karşılamak için ileri çıkan Volkan, "Bende" derken, yerden sekip üstünden havalanan topu kalesinde gördü: 0-2.

MACERA ARAMAK OLMAZ

Burada kaleciyi suçlamak istemiyorum. Bülent Uygun "Ya bir kahraman yaratayım yada satış listesine koyduğum futbolcu iyi para kazansın" düşüncesinde olabilir ama bu düşünce dün iflas etti. Elinde Akın gibi bir kaleci varken macera aramak yanlıştı. Hem koca kenti yasa boğdu hem de Volkan'a yazık etti Bülent hoca. Dünkü yediği golleri görenler heralde Volkan'ı transfer etmekten vazgeçmişlerdir. Sivasspor'un cumartesi günü Portekiz'deki

SİVASSPOR-BRAĞA: 0-2
STAT: 4 Eylül GOLLER: Roland Linz (47), Moises (77)
SARI KARTLAR: Hayrettin, Sylla, MehmetYıldız, Diallo, Onur
SİVASSPOR: Volkan H, Fabıo Bilica
, Diallo **, Hayrettin **, Abdurrahman
, Sylla ** (Dk.64 Sergio Oliveira **), Onur
, İbrahim **, Musa ** (Dk.54 Herve Tum **), Mehmet Yıldız **, Balili ** (Dk.73 Faruk **)
SC BRAGA: Eduardo
, Joao Pereira
, Moises
*, Leone
, Evaldo
, Nuno Frechaut
, Paulo Cesar ** (Dk.46 Cruz **), Wender
(Dk.90 Oliveira ?), Luis Aguiar
(Dk.74 Matheus Nascimento **), Roland Linz
*, Vandinho **
HAKEMLER: Douglas McDonald, James Bee,Lawrence Kerrigan (İskoçya)