kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meira Aslan'da

Yeni Haber
Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Stuttgart'ın Portekizli savunma oyuncusu Fernando Meira ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık anlaşmaya vardı.

Uzun bir süredir transfer görüşmeleri yapan Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel, cumartesi günü Almanya'da Meira'nın transferini bitirdikten takımın kampına katıldı. Almanya kampında basın mensuplarının ısrarlı sorularına cevap vermekten kaçınan Üstünel, daha sonra katıldığı bir radyo programında bu transferi doğruladı. Haldun Üstünel yurtdışında transfer çalışmalarına devam ettiklerini kaydederken, "Takıma fayda sağlayacak isimler için çalışmalara devam ediyoruz. Meira'yla her konuda anlaştık. Transferde son noktaya geldik ve her an imza atabilir." dedi.

Bu arada Meira'nın kulübü Stuttgart'ın resmi internet sitesinde de kulübün sportif direktörü Horst Heldt de, Fernando Meira'nın takımdan ayrılacağını doğruladı. UEFA'nın internet sitesinde de Meira'nın yeni ufuklar aradığı dile getirildi. Dün gece geç saatlerde gizlice İstanbul'a getirildiği iddia edilenPortekizli yıldızla her konuda anlaşan sarı kırmızılı transfer komitesinin Meira'ya yıllık 1.2 milyon euro verecegi belirtildi.

Alman spor dergisi Kicker'de yer alan habere göre Stuttgart'ın menajeri Horst Held'in, Meira'ya gelecek teklifleri beklediği ve kulübün bu transferden 6 ile 8 milyon Avro transfer ücreti beklediği belirtildi. Meira için bu kadar paranın ödenmesinin zor göründüğü ifade edilen haberde, Galatasaray'ın Meira'ya büyük ilgi gösterdiği, ancak bunu henüz VfB Stuttgart'a bildirmediği, Meira için 3 milyon Avro ödemeye hazır olduğu kaydedildi. Öte yandan Meira için Galatasaray ve Yunan Panathinaikos takımının yanı sıra İngiliz Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur'un da Meira'yi istediği ifade edildi.

POLAT, TATİLİNİ KESTİ GELDİ

Öte yandan bu gelişmelerin ardından Başkan Adnan Polat'ın tatilini kesip Türkiye'ye döndüğü ifade edildi. Polat'ın "Galatasaray kulübüne çok uzun yıllar hizmet edecek önemli bir oyuncu kazandırdığımızı düşünüyorum. Meira çok yönlü ve kalitesini ispatlamış bir oyuncu" dediği öğrenildi.

Polat ayrıca, "Bu sezon ayrılan Kamerunlu yıldız Song'un bize maliyeti yıllık 1. 8 milyon euro, biz Song kadar kaliteli, tecrübeli ve kendisini ispatlamış bir oyuncuyu daha ucuz bir maliyetle transfer ederek hem kulübün menfatleri koruduk hem de takım içindeki adaleti korumaya devam ettik." diye konuştu.

Galatasaray Başkanı, Real Zaragozalı Olivera içinde "Tüm görüşmeler iyiydi. Ancak Oliveria'nın istediği ücret çok fazla... Yıllık 5 milyon euro gibi uçuk bir rakam istiyor, bu paraları vermemiz mümkün değil... Kendisine vereceğimiz rakam maksimum primleri dahil 2 milyon euro civarında.. Son teklifimizi yaptık kararını bekliyoruz." açıklamasını yaptı.