kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğru zaman doğru ortam doğru şartlar

FATİHDOĞAN
"Ben 8 aylık bir kongre üyesiyim ve başkanlığa aday olamam. Doğru zaman, doğru ortam ve şartlar oluştuğunda ihtiyaçları karşılama noktasında gerekeni yaparım"..
Son günlerde basında sık sık ismi gündeme gelen Azeri işadamı Mübariz Mansimov, SABAH'a konuştu ve özellikle siyah beyazlı camianın merak ettiği sorulara yanıt verdi. Dolar milyarderi Azeri ve Türk vatandaşı Mansimov'la 20 dakika süren bir telefon görüşmesi yaptık. Bakü dönüşü özel uçakla gittiği Bodrum'dan telefonla konuştuğumuz işadamı Mansimov'nun sorularımıza verdiği samimi ve içten yanıtlar şöyle:

* Öncelikle Sayın Mübariz Mansimov loca olayı nedir? Niye önce isteyip sonra vazgeçtiniz?
Beşiktaş'ı seviyorum. Birçok ülkede yatırımlarımız var. Ancak işlerden dolayı vaktimizin önemli bölümünü Türkiye'de ve özellikle İstanbul'da geçireceğiz. Bu arada Beşiktaşımızın maçlarına gidelim dedik. Bunun içinde arkadaşlara 'Bir loca alın, zaman zaman bir taraftar olarak maçları staddan izleriz' dedim. Önce '110 bin dolara aldık' dediler. Bir süre sonra 'Locayı verelim ancak ayrıca reklam alanları açalım siz de 300 bin dolar verin' demişler. Daha önce de kongre üyeliği başvurumu 1 yılı aşkın bir süre beklettikten sonra onaylamışlardı. Ben de oyalama gibi düşünerek kızdım ve almaktan vazgeçtim. Olay medyaya yansıdıktan sonra Sayın Başkan Yıldırım Demirören'le bir yerde karşılaştık ve bir yanlış anlama olduğunu belirterek loca kartlarını hazırlatmış. Henüz net bir karar vermedim.

BAŞKANLIK DÜŞÜNCEM YOK

* Sizin gücünüz mevcut yönetimi insanları korkutmuş olabilir mi?
Ben sadece bir taraftarım ve 8 aylık kongre üyesiyim. Beşiktaş'ın maçlarını izlemek istediğim için girişimim oldu. Benim tribünde olmam insanları niçin korkutsun, aksine bence mutlu olmalılar diye düşünüyorum. Bu kadar işin arasında ne kadar vakit ayırabilirim onu da tam bilmiyorum.

* SABAH'ta loca haberi çıktıktan sonra adınız bir anda başkanlık üzerine yoğunlaştırıldı. Böyle bir düşünceniz ya da başkan olacağınızla ilgili bir yerlerde söyleminiz oldu mu?
Bu konuyla ilgili ilk kez konuşuyorum. Birincisi ben 8 aylık bir kongre üyesiyim. Beşiktaş'ta tüzük gereği başkan olabilmek için 5 yıllık süreyi doldurmak gerekiyor. Daha önemlisi benim başkanlık gibi düşüncem yok. Başkan olmak istesem, Azerbaycan'da kendi takımım var ona olurdum. Türkiye ya da Avrupa'da popüler bir takım satın alır, orada başkanlık yaparım. Ben işadamıyım, zaten zamanım yok. Bu da inanın çok önemli değil. Bu spekülasyonlar yapılınca, bunların bir an önce bitmesi için birkaç gün önce kulübe açıklama gönderdim. Beşiktaş taraftarı olmaktan başka bir talebimin olmadığını açık ve net olarak deklere ettim.

PARA KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL
* 50-100 milyon dolarlar vereceğinizden de bahsedildi. Reklam karşılığı vereceğiniz gibi iddialar var? Bu konuda neler söylersiniz?
Beşiktaş Kulübü 105 yıllık büyük bir camia. Bu camianın içinde çok değerli insanlar, işadamları var. Büyük ya da küçük parayı konuşmak doğru değil. Bu tür paranın dillendirilmesi, konuşulması bu büyük camia için yakışık almaz. Doğru zaman, doğru ortam ve şartlar oluştuğunda bu ihtiyaçları karşılama noktasında gereken yapılır. Bu konuda kimsenin tereddütü olmasın. Benim için 105 yıllık büyük bir Beşiktaş'ın taraftarı olmak parayla, pulla ölçülmeyecek bir gurur.