kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tanjevic gençlerden umutlu

Yeni Haber
Polonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için eylül ayı içerisinde eleme grubu maçları oynayacak (A) Milli Erkek Basketbol Takımı'nda, başantrenör Bogdan Tanjevic, kısa zaman içerisinde belli bir form seviyesine ulaşmak zorunda olduklarını söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tanjevic, çalışmaların başında olmalarına rağmen oyuncuların antrenmanları gönülden yaptığını ifade ederek, ''Takımın, eleme maçları için iyi hazırlanması gerekiyor. Bu dönemde Macao'ya gidip orada Litvanya ve ABD ile hazırlık maçları oynayacağız'' dedi.

Tanjevic, ABD Basketbol Federasyonu'nun rakip olarak kendilerini seçmesinin büyük bir onur olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Bu maçları erken oynayacak olmamızdan dolayı hazırlık programımızda değişiklik olacak. Bu bizim işimizi biraz zorlaştıracak. Kısa zaman içerisinde belli bir form seviyesine ulaşmak zorundayız. Çünkü oynayacağımız takımlar üst seviyedeler. Onun için işimiz biraz zor. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalar öncekilerden biraz farklı olacak. Hazırlıkların başında basketbol oynatmak zorunda kalacağız. Aslında ben böyle bir şey yaptırmam.''

Takımın genç oyunculardan kurulu olduğunu kaydeden Tanjevic, ''Sadece 4 tane daha önce bu heyecanı yaşamış oyuncu var. Genç oyuncuların çoğu iyi bir sezon geçirdiler. Geçen sezon yeterli ilerlemeyi gösterdiler, tahminlerime göre bu ilerlemeyi devam ettirecekler. Bu oyunculardan iyi bir takım olacak'' diye konuştu.

İlk önce Avrupa Şampiyonası eleme maçlarını geçmeyi hedeflediklerini belirten Tanjevic, ''Umarım bu maçları geçtikten sonra Avrupa Şampiyonası'na gidip güzel şeyler yapacağız. Kolay olmayacak biliyorum. Ama ben inanıyorum. Biz bunu başaracağız'' diyerek sözlerini tamamladı.

AA