kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Prof. Dr. Tiryaki gözyaşlarıyla uğurlandı

Yeni Haber
Beysukent Planlamacılar Sitesi'ndeki evinde Bilkent Üniversitesi'nde hukuk öğrenimi gören kızı Başak Aydıntuğ tarafından cinayete kurban giden Prof. Dr. Olcay Tiryaki son yolculuğuna uğurlandı. Tiryaki için Ankara Üniversitesi Morfoloji Binası'nda tören düzenlenirken, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından da son yolculuğuna uğurlandı.

Geçen hafta sonu birlikte yaşadığı kızı Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Başak Aydıntuğ tarafından katledilen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi 53 yaşındaki Prof. Dr. Olcay Tiryaki için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası konferans salonunda tören düzenlendi.

Düzenlenen törende salonun tamamını dolduran Tiryaki'nin çok sayıda meslektaşı ve öğrencisi yapılan konuşmalar sırasından göz yaşlarını tutamadı. Yoğun duyguların yaşandığı törende Ankara üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, AÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Akal, AÜ Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu, fakülte dekanları, ana bilim dalı başkanları ve öğretim üyelerinin Tiryaki'nin Türk Bayrağı'na sarılı naaşı başında saygı duruşunda bulunmalarını ardından Tiryaki'nin akademik yaşantısından görüntülerin yer aldığı bir slayt gösterisi sunuldu.

"ÜNİVERSİTE İÇİN BÜYÜK KAYIP"

AÜ Rektöre Prof. Dr. Aras, "Değerli meslektaşımız, değerli hocamız" sözleri ile başladığı konuşmasında Tiryaki'nin akademik hayatı boyunca büyük bir titizlikle çalıştığını vurgulayarak, "Bilim hayatına kendini bu kadar adamış bir arkadaşımızı kaybetmek hepimiz için çok acı. Üniversitemiz için çok büyük bir kayıp" dedi. Tiryaki'nin hak etmediği bir şekilde hayatının sona erdiğini ifade eden Aras, Tiryaki için söylenecek kelimeleri bir araya getirmenin zor olduğunu ifade etti. Tiryaki'yi öğrencilik yıllarından beri tanıdığını dile getiren Aras, şunları dedi:

"Ocak 2000 yılında aynı yılın Ağustos ayına kadar birlikte çalıştık Dekan yardımcısı olarak. Olcay kendi görevine aşırı titizlik gösteriyordu. Herkes ayrıldıktan sonra bir iki saat dekanlıkta kalarak ertesi güne hiçbir iş bırakmama konusunda büyük bir titizlik sergiliyordu. Bunun yanında üniversitenin özellikle tıp eğitim alanında ileri gitmesi için çok büyük çaba sarf etti. Kendisine nurlar içinde yatması dileğinde bulunuyorum."

"HAYKIRIYORUM: BU ÖLÜMÜ HAK ETMEDİ"

Tiryaki'nin dekan yardımcısı olarak birlikte görev yaptığı yakın çalışma arkadaşı AÜ Tıp Fakültesi eski dekanı Prof. Dr Tümer Çorapçıoğlu ise yaşadığı yoğun duygular nedeniyle sık sık konuşmasını kesmek zorunda kaldı. Çorapçıoğlu, Tiryaki'nin çok iffetli bir yaşam sürdüğünü belirterek, "Haykırıyorum bu ölümü hak etmedi" dedi. Tiryaki'nin 1974 yılından beri arkadaşı olduğunu söyleyen Çorapçıoğlu, "10 yıl boyunca hem dosttuk, hem kardeştik. Olcay bir gönül insanıydı. Olcay iffetli yüce bir kadındı. Olcay bir fanatik, bir can dosttu. En iyi dostumdu. Çok özverili çok sorumluluk sahibiydi. Hep Ankara Tıp, bilim, insanlık ve doğrular için varolmuş bir kişiydi. Çok üzgünüm herkes çok üzgün" diye konuştu. "sevgili Olcay şimdi ben değil, herkes sana saygı sevgi duyuyor. Herkesin boğazı düğümlü" dedikten sonra, göz yaşlarını zor tutan Çorapçıoğlu, konuşmasını kesmek zorunda kaldı. Salonda bulunanlar ise Çorapçıoğlu'nun duygusal konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

CENAZE NAMAZI KOCATEPE'DE

Törene ayrıca Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Kemahlı, İç hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Vekili Prof. Dr. Fikri İçli, Klinik Romatoloji, Ümmünoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurşen Düzgün, Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Rıdvan Ege ve çok sayıda öğretim görevlisi, öğrenciler ve Tiryaki'nin yakınları katıldı. Törenin ardından sevenlerinin omzunda salondan ayrılan Tiryaki'nin naaşı Kocatepe Camii'ne getirildi. Kocatepe Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilmek üzere sevenlerinin gözyaşları eşliğinde uğurlandı.

(ANKA)