kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vali isyan etti: Deve gibi inşaat

Yeni Haber
Ağrı'da yapımına 1993'de başlanan ve 15 yılda yüzde 40'ı tamamlanan Kültür Merkezi inşaatını gezen Vali Halil İbrahim Akpınar, gördüğü manzara karşısında müteahhit firmaya ateş püskürdü.

Türkiye'nin dört bir yanında art arda kültür merkezleri açılırken, Ağrı'da ise 15 yılda yüzde 40'ı tamamlanabilen kültür merkezi inşaatı bitirilmeyi bekliyor. Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, yılan hikayesine dönen merkez inşaatını gezdi. Karşılaştığı bozuk yapı ve kötü görüntü karşısında bir hayli sinirlenen Vali Akpınar, inşaatın müteahhitine veryansın etti.
A ve B olmak üzere iki bloktan oluşan Kültür Merkezi'nde; 380 kişilik çok amaçlı salon, bale ve dans salonlarının yanı sıra, sinema salonu, kafeterya ve misafirhane de bulunuyor. Birçok eksiği ilk bakışta göze çarpan binanın inşaatını deveye benzeten Vali Akpınar, "Çok kötü bir işçilik sonucu sağlıksız bir bina ortaya çıkmış. 2006 yılında bitirilmesi gereken Kültür Merkezi, ödeneklerinin zamanında gelmesine rağmen müteahhitin beceriksizliğinden dolayı bitirilememiş. Çok yazık." dedi.

İnşaatın kontrolörlüğünü yapan Bayındırlık Müdürlüğü mühendislerine de tepki gösteren Vali Akpınar, "Siz de bu yamuk yanlış işe para ödemişsiniz, siz hiç yanlışları görmez misiniz?" şeklinde fırça attı.

BİTİRECEĞİM DEDİĞİ BİNA ÇÖKTÜ

2006 yılında ödeneğinin tamamına yakınını alan müteahhit firma sahibi Cengiz Durmuş, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un ısrarı ile, Kültür Merkezini en geç 2006 Aralık ayında teslim edeceği sözünü vermişti. Ancak Aralık'ta tamamlanması gereken merkez inşaatı Ocak ayında çökmüştü. Büyük kısmı yıkılan ve hasar gören binanın projesi değiştirilerek yeniden çalışmalara başlandı.
Devletin trilyonlarının bu şekilde uzatılan işlerle heba edildiğini vurgulayan Vali Halil İbrahim Akpınar, "Düzgün yapılmış, dosdoğru yükselen bir kolon göremedim. Duvarlarda kaymalar var. Çok kötü bir işçilik var ortada. Türkiye'nin her yerinde yapılan proje ne hikmetse Ağrı'da bir türlü bitirilemiyor." ifadesine yer verdi.

Vali Akpınar haberi takip eden gazetecileri de sık sık uyararak, "Bu kolonları iyi çekin, hayatınızda bu kadar yamuk kolonlar göremezsiniz." diyerek müteahhite iğneleyici ifadeler kullandı. Binayı Özel İdare kanalıyla tamamlamak istediklerini söyleyen Vali Akpınar, "Mühendis arkadaşlardan merkez inşaatı ile ilgili ayrıntılı bir rapor istedim. Yapılacak işler ve maliyet hakkında bir kanaate vardıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanımız ile görüşerek yol haritamızı çizeceğiz." şeklinde konuştu.