kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Altın ve petrol fiyatları yükseldi

Yeni Haber
Uluslararası piyasalarda dolar kurunun zayıf olması nedeniyle altın ve petrol fiyatları yükseldi.

Dolar kurunun zayıflaması ve petrol fiyatlarının önemli bir değişkenlik göstermemesi nedeniyle yatırımcıların, geçen haftaki satışların ardından altın piyasasına yönelmesi üzerine dün New York borsasında 934,60 ile 935,40 dolar aralığında değişen altının ons fiyatı bugün öğle saatlerinde 948,20 dolar ile 949,10 dolar arasında işlem gördü.

Ekonomistler, altının ons fiyatının yavaş da olsa tekrar 1,000 doları görebileceğini, doların zayıf olması, enflasyon kaygıları, ABD Merkez Bankası'ndan (FED) daha fazla faiz indirimi beklentisi ve mali piyasalardaki kaygıların altın piyasasına desteği sürdüreceğini tahmin ediyorlar.

Altının ons fiyatı 17 Martta 1,030.80 doları görmüş, ancak geçen hafta gelen satışlarla 904,65 dolarla bir ayın en düşük seviyesine gerilemişti.
Bu arada Fransa'da limanlardaki grev yüzünden petrol tankerlerinin Marsilya kenti yakınında 4 adet rafinerinin bulunduğu Fos-Lavera bölgesine girememesi nedeniyle rafineri faaliyetlerinin yapılamaması ve bazı yatırımcıların zayıf dolar kuru nedeniyle başka piyasalara yönelmesi petrol fiyatlarını da yükseltti. ABD ham petrolünün varil fiyatı öğle saatlerinde 1,30 dolar yükselişle 102,52 dolar oldu.Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 1,13 dolar artarak 101,73 dolara çıktı.

AA