kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKM bakıma alınacak

Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atatürk Kültür Merkezini (AKM), Haziran ayında bakıma almayı planladıklarını belirterek, ''12-15 aylık süre içinde AKM'yi bütünüyle elimizden geldiği kadar yenilemeyi ve 2010 yılının etkinliklerine hazır hale getirmeyi planlıyoruz'' dedi.

Günay, Hilton Oteli'nde düzenlenen ''TÜROFED/Müzik Meslek Birlikleri İşbirliği ve İyi Niyet Protokolü''nün imza töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

AKM'yi bakıma almak için sezon sonunu beklediklerini ifade eden Günay, ''AKM'yi Haziran ayında bakıma almayı planlıyoruz ve gelecek yıl Haziran, belki Eylül ayına kadar, yani 12-15 aylık süre içinde bütünüyle elimizden geldiği kadar yenilemeyi ve 2010 yılının etkinliklerine hazır hale getirmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

2009 sezonunda AKM'nin kapalı kalacağını, bu dönemdeki programları başka alanlara dağıtacaklarını belirten Günay, ''Bütün amacımız, AKM'yi 2010 yılına yetiştirmek. AKM bugünkü haliyle 2010'a giremez. Isıtma, soğutma, çeşitli elektrik sistemleri ile yangın sistemlerinde ve mekan görüntüsünde ciddi bir iyileşme gerekiyor'' dedi.

Ertuğrul Günay, Maslak'ta yapılması planlanan kültür merkezi ile ilgili olarak da Ayazağa konusunda bugünlerde umutlu bir gelişme olduğunu, yakında somut bir haber vereceğini dile getirerek, ''Maslak'taki kültür merkezini de 2010'a yetiştireceğimize ilişkin bir girişimi sizlerle yakında paylaşmak istiyorum'' diye konuştu.

FOUR SEASONS OTELİ'NDEKİ İNŞAAT

Four Seasons Oteli'nin ek bina inşaatı sırasında çıkan tarihi
kalıntılarla ilgili bir soru üzerine Ertuğrul Günay, şunları kaydetti:

''Orada biz taraflarla görüşüyoruz. Önümüzdeki günlerde UNESCO heyeti geliyor. Orayla ilgili daha önce bilim kurulu, bir inceleme kurulu kurulmasını istemiştik. Bilim Kurulu üyesi arkadaşlarımızla da görüştük. Yani aramızda ciddi bir ihtilaf olmadan, dikkatle götürmeye çalışıyoruz. Nisan başında UNESCO heyeti geldikten sonra, daha net söyleme şansım var. Orada bir şeyi gözden kaçıyoruz. 17 dönümlük alan içinde 15 dönüm. 8 kazığın üzerinde yükselen otelin dışında 15 dönüm bir arkeolojik park çıkıyor ortaya. Bu da fevkalade önemli. Geçenlerde değerli bir bilim adamımız, bu konuda İstanbul'un 2010'a sunabileceği özel bir mekanının ortaya çıktığını ancak buna dikkat etmediğimizi yazmıştı. Orada 15 dönümlük alanda ortaya çıkan parka yoğunlaşırsak daha iyi olur sanıyorum.''

Bakan Günay, bir gazetecinin, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'AK Parti kendi derin devletini oluşturuyor' şeklinde bir açıklamada bulundu. Bu konuda düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?'' sorusu üzerine, ''Bu sorduğunuz soru, sanat ve kültür meselelerini konuşurken bence çiçekler arasında deve dikeni gibi bir şey oldu'' cevabını verdi.

AA