kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çamlıca'da 100 metrelik anten devrildi. Kuşadası'nda da bir yolcu gemisi sürüklenip karaya oturdu.

Lodos ve fırtına hayatı felç etti

Mustafa KAYA-Barış SÖZAL-Fatih ULAŞ-İsmet ACAR
Şiddetli lodos ve fırtına İstanbul'da hayatı olumsuz etkiledi. Çamlıca'da verici anten devrilirken, 115 binanın çatısı uçtu..
İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Çanakkale, Bursa ile Aydın'da etkili olan lodos ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul'da hızı 101 kilometreye ulaşan rüzgâr, Büyük Çamlıca tepesindeki 100 metrelik Polis Radyosu'na ait verici anteni devirdi, çok sayıda evin çatısı uçtu. Aydın Kuşadası'nda da limana yanaşırken, fırtına nedeniyle dün bir yolcu gemisi karaya oturdu. Bursa'da ise lodos nedeniyle 25 kişi sobadan zehirlendi. Kocaeli'nde bazı evlerin çatıları uçarken, yapım halindeki bir tanker sürüklenerek karaya oturdu. Marmara Denizi'nde fırtına nedeniyle yollarına devam edemeyen 61 şilep ve tanker, önceki gece Şarköy Limanı'na demirledi. İstanbul'da önceki gece etkili olan fırtına nedeniyle Fatih, Çengelköy, Kartal, Bakırköy, Maltepe, Bağcılar, Sultanbeyli, Sefaköy'de 115 binanın çatısının uçtuğu, 11 ağacın devrildiği ve iki trafonun yandığı bildirildi. Pendik'te bir su tankeri alabora oldu. Kentte yağmur nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası da meydana geldi. Lodos nedeniyle dün Bostancı-Kadıköy- Yenikapı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş, Avcılar, Pendik-Kartal-Bostancı ve Kartal-Yalova deniz otobüsü seferleri ile Beşiktaş-Üsküdar vapur seferleri iptal edildi.

DEV GEMİDE KORKULU ANLAR
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle limana yanaşamayan 1200 yolcunun yanı sıra 567 mürettebatın bulunduğu "Sky Wonder" adlı Bahama bandıralı lüks yolcu gemisi, güvenlik amacıyla kumluk bölgeye oturtuldu. Gemi kaptanıyla görüşen Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen gemide herhangi bir hasarın olmadığını kaydetti.
Haberin fotoğrafları