kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağduyu çağrısı

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
TÜSİAD'ın kutuplaşma uyarısının ardından 7 sivil toplum kuruluşu 'sağduyu' çağrısı yapacak. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Maalesef kamplaşmaya gidiş var" dedi..
Sivil toplum kuruluşları ülkede yükselen tansiyonu düşürmek için üç devreye girdi. TÜSİAD'ın, toplumsal kutuplaşma uyarısında bulunmasının ardından bugün İstanbul'da bir araya gelecek olan 7 sivil toplum kuruluşunun başkanı "sağduyu" çağrısında bulunacak. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Maalesef kamplaşmaya gidiş var. Türkiye açısından sıkıntı görüyoruz. Herkes bir adım geri atmalı" dedi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise "Toplumda tedirginlik, piyasalarda huzursuzluk artıyor. Sorunlar demokrasi içinde çözülmeli. Gerginlik ortadan kaldırılmalı" diye konuştu.

ÜÇ AŞAMALI PLAN
TOBB'dan yapılan "Türkiye için sağduyu çağrısı" başlıklı açıklamada, Türkiye'nin sivil toplum kuruluşlarının bir araya geleceği belirtilerek, "TOBB, Kamu-Sen, Türk-İş, ESK, TZOB, TİSK, Hak-İş genel başkanlarının İstanbul'da Çırağan Oteli'nde yapacakları ortak toplantıya, bütün Türkiye'den katılım olacak" denildi. TOBB, Kamu Sen, Türk İş, ESK, TZOB, TİSK, Hak İş Başkanları'nın "sağduyuya davet" planı üç aşamada uygulanacak. Önce, İstanbul Çırağan Oteli'nde bir araya gelecek örgütler "İstanbul deklerasyonu" nu yayımlanacak. Sabah saat 9.30'da toplumun tüm kesimlerine ve siyasetin tüm aktörlerine sağduyu çağrısı yapılırken toplantı ile aynı saatte Türkiye'nin 81 ilinde de tüm oda ve borsa başkanları ile sendika temsilcileri ortak basın açıklaması yapacak. Açıklamada, bu illerde yapılacak toplantılarda da ildeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin birlikte basının karşısına çıkacağı bildirildi. Ardından randevu alınarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve siyasi parti liderleri ile görüşülecek. Özellikle liderlerden, toplumda birlik ve beraberliği pekiştiren bir dil kullanmaları istenecek.