kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Topbaş'tan İstanbullulara su müjdesi

Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, mevcut tasarrufun devam etmesi durumunda bu yıl İstanbul'da su sorunu yaşanmayacağını söyledi.

Topbaş, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında Toscana Eyaleti Siena Belediye Başkanı Fabio Ceccherini, Monte Dei Paschi ve Siena Vakfı Başkanı Gabriello Mancini, Monte Dei Paschi Bankası CEO'su Guiseppe Mussari, Siena ve Floransa Yüksek Anıtlar Kurulu Başkanı Giovanni Bulian'ı kabul ederek bir süre görüştü.

Basına kapalı görüşmenin ardından açıklama yapan Topbaş, Siena Belediye Başkanı Ceccherini'nin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ''2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'da yapılacak kültürel aktiviteler çerçevesinde 'Siena Günleri' de düzenlenecek. Bununla ilgili çalışmaları gözden geçirdik'' dedi.

Konukların kendisini Siena'ya davet ettiklerini de ifade eden Topbaş, Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkilere, kentler arasındaki ilişkileri de geliştirerek katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Fabio Ceccherini de İstanbul'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ''2010'da Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'daki etkinliklere Siena şehri olarak katılmak bizi mutlu edecek'' diye konuştu.
İstanbul'a yaptıkları ziyaretin kendileri için çok önemli bir buluşma olduğunu dile getiren Ceccherini, ''Siena, benim için İtalya'nın en güzel şehri. Belki de İstanbul ve Siena dünyanın en güzel iki kentidir.
Sayın başkanı da bu şehri görmesi için Siena'ya davet ettim'' dedi.Öte yandan, Kadir Topbaş, Hırvatistan'ın İstanbul Başkonsolosu Damir Perincic, Hırvat klasik müzik sanatçısı Monika Leskovar ve ressam Toni
Franovic'i de makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Kadir Topbaş, gazetecilerin, İstanbul'daki son yağışlar ve kentteki su durumuna ilişkin sorularını da yanıtladı.Topbaş, son yağan yağmurlarla barajlardaki doluluk oranının yüzde 42,6'ya yükseldiğini belirterek, ''Mevcut tasarrufun devam etmesi durumunda bu yıl İstanbul'da su sorunu yaşanmayacak. Vatandaşlarımızdan 2009 yılını düşünerek tasarrufa devam etmelerini istiyorum'' dedi.Barajlardaki su durumunun umut verici olduğunu ifade eden Topbaş, şunları kaydetti:

''İstanbul'da şu anda barajlarda 371 milyon metre küp suyumuz var. Geçen yıl bu günlerde oran yüzde 56'lar nispetindeydi. İdare edersek, aynı tasarrufa devam edersek yazı geçiririz. Söylediğimiz gibi İstanbul'un suyunu kesmeyeceğiz. Su sıkıntısı yaşatmayacağız. Ancak bunu hep
birlikte başaracağız. İSKİ su tedariki için gerekli çalışmaları yapıyor, ancak İstanbullulardan özellikle tasarrufa devam etmelerini istiyorum.
Tasarruf devam ettikçe bu yılı su sıkıntısı çekmeden geçireceğiz. 2009'a da biraz rezerv artısı bırakabilirsek, su sorununun yaşanmamasını daha
da garantiye alırız. Susuz bir yaz yok. Melen'den gelen hattımız da yedekte bekliyor. 2009'da su oranını biraz artırmak lazım. O nedenle
tasarruflu olalım.''

AA