kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kimin koynundaydın sürtük' sözü katil etti

Enis YILDIRIM ANKARA
21 yaşındaki Başak, annesi Prof. Tiryaki'nin babasından boşanma nedeni olarak kendisini gördüğünü ileri sürerek mahkemede olay gününü anlattı Başak, "Annem 'sürtük pazar günü kim bilir kimin koynundan geldin' sözünü sarf etti. Bunu içime sindiremediğim için katil oldum" dedi ..
Başkent'te annesi Prof. Dr. Olcay Aydıntuğ Tiryaki'nin boğazını kesen hukuk fakültesi öğrencisi Başak Aydıntuğ, tüyler ürperten cinayeti 11. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki sorgusunda ayrıntılarıyla anlattı. 21 yaşındaki genç kız, annesinin kendisine sık sık 'sürtük' ve 'köpek' gibi hakaret içerikli sözler sarf ettiğini belirterek, olay günü öfke nöbetine girdiği için annesini öldürdüğünü söyledi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin başarılı öğretim üyelerinden biri olan Prof. Dr. Olcay Tiryaki'nin ölümü, bir süredir psikolojik tedavi gören kızı Başak Aydıntuğ'un elinden oldu. Prof. Tiryaki'nin kızının hamileliğinde düşük tehlikesine karşı 7 ay sırtüstü yattığı da öğrenildi. Annesini yatağında boğazını keserek öldüren Başak Aydıntuğ, cinayeti hâkim huzurunda soğukkanlılıkla anlattı. Anne ve babasının şiddetli geçimsizlik yüzünden 3 yıl önce boşandığını ve kendisinin annesiyle birlikte kaldığını belirten Başak Aydıntuğ, annesinin kendisini dershaneye gönderdiği ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandığını söyledi. Başak Aydıntuğ'un, geçen yıl 2. sınıftayken eğitimini dondurduğu ve okula devam etmediği öğrenildi.

ANNEM BOŞANMA NEDENİNİ BENİ GÖRDÜ
Annesinin boşanma nedeni olarak kendisini gördüğünü ifade eden Başak Aydıntuğ yaşadıklarını şöyle anlattı: "Annemle babam ayrılınca, benim de psikolojim bozuldu. Bazen babaannemle bazen de annemle kalıyordum. Boşanmanın ardından annem evlenmedi fakat babam bir başka kadınla evlendi. Ben de babaannemin evi ile annemin evi arasında sıkıştım kaldım. Boşanmadan evvel annemin ev değiştirme çalışmaları benim moralimi bozdu. Annem babamla arasındaki sorunlar yüzünden bana yükleniyordu. Bu nedenle bir süre psikolojik tedavi gördüm." Annesinin kendisine sık sık hakaret ettiğini belirten Başak Aydıntuğ, "Bana gerek yüz yüze gerekse telefonda 'sürtük' ve 'köpek' diye hitap ediyordu. Bende zaman zaman kullandığım Seroxat adlı ilaçtan ötürü öfke nöbetine giriyordum" dedi.

'HAKARETİ İÇİME SİNDİREMEDİM'
Annesinin öfkelendiği zaman evde eline geçirdiği eşyaları kendisine attığını ileri süren Başak Aydıntuğ olay gününü de soğukkanlılıkla anlattı: "Olay günü gece saat 24.00 sıralarında annem odasına çıkarken, kendisine 'iyi geceler' dedim. Annem 'sen ne yapıyorsun' dedi. Ben de ders çalışacağımı söyleyince inanmadı, aramızda tartışma çıktı. Tartışmanın dozu sertleşmeye başladı. Cumartesi akşamından beri ders çalıştığımı söyledim. Annem, 'sen pazar günü kim bilir kimin koynundan geldin' dedi. Bu hakareti içime sindiremedim. Annem bir süre odası ile banyo arasında gezindikten sonra odasına girdi. Psikolojim bozulmuştu, çok kızmıştım. Mutfaktan bıçağı aldım annemin odasına gittim. Annem sırt üstü yatağında yatıyordu. Gözleri kapalıydı. Anneme bir metre yaklaşınca, geldiğimi hissetti ve gözlerini açtı. Karşı koymaya çalıştı. Elimle saçını tutarak, bıçağı boğazına sürdüm ve boğazı kesildi. Bana bundan sonra karşı koyamadı."

ANNESİNİ DÖRT SANİYEDE ÖLDÜRDÜ
Annesini 4 saniyede öldüren katil kız, cinayetten sonra doktor çağırmayı da düşünmediğini söyledi. Başak Aydıntuğ, cinnetin etkisinden kurtulduktan sonra, site bekçisini bulamadığı için komşuları olan bir gazeteciden yardım istediğini belirtti. Bu arada katil kız pişman olduğunu ifade ettiği sorgusunda sık sık kendisine hiç kimsenin yardım etmediğini söyledi. Katil kız, cinayetten önce annesinin mutfakta ders çalıştığını kendisinin de mutfakta ceza kitabını okuduğunu anlattı. Psikolojik tedavi gördüğü için Seroxat adlı ilacı kullandığını belirten Başak Aydıntuğ, bu ilacın yan etkisinin öfke nöbetine neden olduğunu söyledi. Depresyona giren hastalara yazılan Seroxat adlı ilacın yan etkileri arasında mide bulantısı, uyku hali, terleme, titreme, asteni, ağız kuruluğu, cinsel fonksiyon bozukluğu, baş dönmesi, kabızlık, ishal ve iştah kaybı, halüsinasyonlar ve hipomani huzursuzluk olduğu belirlendi.

BABADAN ACI İTİRAFLAR
Başak'ın babası Prof. Dr. Semih Aydıntuğ ise kızının ifadesi alınırken acı itiraflarda bulundu. Aydıntuğ'un "Eski karım bir kaç kez bir araya gelip kızımızı konuşmamızı istedi, reddettim. Keşke onu dinleseydim" dediği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları