kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

SBS Deneme sınavı yapılamayacak

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, özel dershanelerce ilköğretim öğrencileri için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) deneme sınavı yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Özgül, yayınladığı genelgeyle, ''Milli Eğitim Bakanlığı Özel Dershaneler Yönetmeliği'' gereğince özel dershanelerin bağlı bulunduğu dernekler tarafından, öğrencilerin bilgi düzeylerini belirlemek ve sınav deneyimi kazandırmak amacıyla MEB'den izin alınarak il veya ülke genelinde deneme sınavları yapılabildiğini kaydetti.

Yılda bir kez ve bakanlıkça belirlenen tarihlerde sadece Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ve Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) için deneme sınavı yapılmasına karar verildiğini belirten Özgül, SBS için deneme sınavı yapılmasının uygun görülmediğini ifade etti.

Özgül, şunları kaydetti:

''MEB'e müracaat eden ve protokol imzalayan, Bilgi Çağı Özel Öğretim Kurumları Derneği (BİLGİDER), Tudem Dershaneleri Derneği (TUDER), Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR), Güven Dershane Sahipleri Derneği (GÜVENDER), Özel Anadolu Kültür Dershaneler Birliği (KÜLTÜR-BİR) dernekleri 4 Mayıs 2008 tarihinde OKS, 10 Mayıs 2008 tarihinde de ÖSS deneme sınavı yapacaklardır.

Ancak izin verilmemesine rağmen bazı dernekler ile özel dershanelerin, ilköğretim öğrencilerini Seviye Belirleme Sınavı adı altında sınav yapma girişimlerinde bulunduklarına ilişkin duyumlar alınmaktadır. 2008 yılı içinde sadece OKS ve ÖSS için deneme sınavı yapılması uygun bulunduğundan, ilköğretim öğrencileri için SBS deneme sınavı yapılmasına izin verilmeyecektir.''

AA