kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Serhat Aslan

'Tutuklama yok korkma' kararına savcı itirazı

Gökay USANMAZ SABAH
Cinayet zanlısı Serhat Aslan için mahkeme "Gel tutuklamayacağız" dedi, savcılık itiraz etti. Üst mahkeme de itirazı yerinde buldu..
Kız meselesi nedeniyle tartıştığı üniversite öğrencisi Burak Şengöçer'i öldürdüğü iddiasıyla 4 yıldır gıyabi olarak yargılanan Serhat Aslan hakkında, mahkemenin yakalama emrini kaldırıp, "Duruşmaya gelirse tutuklanmayacak" güvencesi vermesine savcılık itiraz etti. İtirazı değerlendiren bir üst mahkeme de, "Firari sanıklara güvence vermenin yargılama usul ve şartlarına aykırı olduğunu" belirterek, Aslan hakkında yeniden yakalama emri çıkarttı. İstanbul Yeşilköy'deki Hubble Bubble Cafe'de 4 yıl önce meydana gelen olayda, Burak Şengöçer bıçaklanarak öldürülmüştü. "Kasten adam öldürmek" suçundan açılan davada Fatih Yavuz tutuklu, Ferhat Güney ve Fırat Çağrıyıldırım ise tutuksuz yargılanmaya başladı. Yakalanamayan Serhat Aslan'ın ise "kasten adam öldürmek" suçundan 30 yıl hapis cezası istemiyle gıyabi olarak yargılandığı mahkemeye, dilekçe veren avukat baba Fikret Aslan yakalama emrinin kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine mahkeme de, kararı 20 bin YTL kefaletle kaldırdı ve duruşmaya gelmesi halinde "tutuklanmaması" yönünde karar aldı.

'KAYIP SAYILMAZ'
Ancak mahkemenin bu kararına Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ünal, Aslan'ın suç tipinin "kasten adam öldürme ve bu suça iştirak" olduğu gerekçesiyle bir üst mahkemeye itiraz etti. Ünal itirazında, "Serhat Aslan, 4 yıldır kaçak olsa da 'kayıp' sayılamaz. Kararın düzeltilmesini ve sanık hakkında tekrar yakalama emri çıkartılmasını talep ediyorum" görüşünü savundu. İtirazı değerlendiren üst mahkeme de, yeniden yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.
Haberin fotoğrafları