kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ümmet Kandoğan DYP'den ihraç edildi

ANKA
Yeni Haber
DYP Yüksek Haysiyet Divanı, Cumhurbaşkanı seçimi birinci tur oylamasına katılan Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ı "parti ahengini bozmak ve partiyi küçük düşürmek" gerekçesiyle oybirliği ile DYP'den ihraç etti.

DYP Yüksek Haysiyet Divanı Başkanı Erdoğan Sezgin, ANKA'ya yaptığı açıklamada Kandoğan'ın ihraç kararının oybirliğiyle alındığını belirtti. Genel Kurul salonuna giren diğer DYP'li olan Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan hakkındaki görüşme dosyadaki kimi eksikler nedeniyle ertelendi ve Yüksek Haysiyet Divanı bugün sadece Ümmet Kandoğan'ın dosyasını ele aldı.

PARTİYE KARŞI İNCE POLİTİKA YÜRÜTTÜ

Başkan Erdoğan Sezgin ihracın gerekçesi hakkında, Kandoğan'a ait yaklaşık 10 basın bildirisi ile televizyon konuşmalarının incelendiğini belirterek, "DYP'nin ahengini bozan, partiyi küçük düşürücü çok açık ifadelerini gördük. Parti aleyhine çok ince bir politika yürüttüğünü tespit ettik. Dosyadaki belgelerde her şey çok net. Tüzüğümüzün ilgili maddesine göre, oybirliğiyle ihraç kararı aldık" diye konuştu.

Sezgin, Kandoğan'ın Cumhurbaşkanı seçimleri birinci tur oylamasının yapıldığı Genel Kurul'daki konuşmasının da ihraç kararının gerekçesini güçlendirdiğini söyledi. Sezgin, "Genel Kurul tutanaklarını da inceledik. Kürsü masumiyeti olduğu için işlem yapmadık ancak bu konuşması da kararımızın gerekçesini güçlendiriyor" dedi.