kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Büyükanıt'a giden Çelik 2 saat görüştü

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Genelkurmay'ın 27 Nisan bildirisinde eleştiri oklarından nasibini alan Milli Eğitim Bakanlığı, tansiyonu düşürmek için harekete geçti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Büyükanıt'a giden Çelik 2 saat görüştü
Genelkurmay Başkanlığı'nın, 27 Nisan bildirisi ile gerilen siyasi ortamda, tansiyonu düşürmeye yönelik ilk adım atıldı. Genelkurmay'ın eleştiri oklarının hedefinde Milli Eğitimle ilişkilendirilen laiklik karşıtı etkinliklerin örnek verilmesi karşısında Bakan Hüseyin Çelik, "yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için" Genelkurmay'dan randevu istedi. Salı günü öğleden sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile yaklaşık 2 saat süren görüşen Çelik, "Bildiriye yansıtılan konuları keşke önceden bize bildirseydiniz. Milli Eğitim'in hiçbir etkinliği Anayasa'daki temel değerlere ve kanunlara zerrece aykırı olamaz" mesajı verdi. Çelik, görüşmeyi, "gayet olumlu ve yararlı" sözleri ile özetledi.

SİNYALİ VERMİŞTİ
Çelik, bildiride yer alan hususlarla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı ile görüşebileceğinin sinyalini hafta sonu vermiş, "Sayın Genelkurmay Başkanı'na hesap vermeye gitmem. Saygıyla giderim, endişelerini gidermek üzere gerekenleri anlatırım. Benden hesap soracak Başbakan'dır" demişti. Bir etkinlik için salonların kiralanması veya tahsis edilmesi durumunda, burada gerçekleşen etkinliklerin yasalara aykırı olması durumunda mülki amirler ve savcıların harekete geçeceğini savunan Çelik, televizyon programlarında "Cumhuriyetin temel niteliklerine aykırı tutumlar da ortaya çıkabilir ama bunlara gerekli müdahaleler yapılır. Bunlar kriz konusu olmamalı" tezini işlemişti.