kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kol saatinden kredi kartı

Yeni Haber
Temassız kart teknolojisine sahip kredi kartı ürünü olan MasterCard PayPass, Garanti Bonus Trink'le Avrupa'da bir ''ilk''e imza atarak MasterCard PayPass kol saati kredi kartı uygulamasını hayata geçirdi.

MasterCard PayPass özelliğine sahip Bonus Trink saatin tanıtımı, 1. Cardist Kart Teknolojileri Fuarında yapıldı. Tanıtımda konuşan MasterCard Worldwide Global Chip Grubu Başkanı Toni Merschen, tüm dünyada yeni bankacılık trendleri, yeni uygulamalar denilince dikkatleri üzerinde toplayan ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu belirterek, Türkiye'nin, MasterCard PayPass kol saati kredi kartını Avrupa'dan önce kullanıma sunmasıyla yine bir ''ilk''i gerçekleştirdiğini bildirdi.

Merschen, MasterCard PayPass kredi kartının dünya çapında 50 bin iş yerinde kullanılabildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Tüm dünyada MasterCard PayPass kredi kartı kullanımı her geçen gün artsa da Garanti Bankası tarafından kullanıma sunulan PayPass kol saati uygulaması öncü konumda bulunuyor ve Avrupa'da bir ilk olarak gösteriliyor. MasterCard olarak Avrupa'nın ilk kol saati kredi kartı uygulamasını Türkiye'de gerçekleştirmekten mutluyuz.''

Şu anda dünyada 14 milyon kart hamilinin PayPass kartı kullanabildiğini bildiren Merschen, kol saatinin New Yok metrosu ve ABD'de 30'a yakın stadyumda da kullanılabileceğini de ifade etti.

''YENİ KULLANIM ALANLARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ''


Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin de geçen yıl Avrupa ve Türkiye'de ilk kez kullanıma sundukları PayPass özellikli Garanti Bonus Trink'in, kullanım rahatlığıyla yoğun bir ilgi gördüğünü, Bankanın temassız ödeme sitemlerine yeni formlar ile birlikte yeni kullanım alanları yaratmak için çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.

Sezgin, Bonus Trink'in, sadece satış noktalarında değil, İstanbul Denizcilik İşletmeleri, TAV otoparkları gibi hizmet karşılığı ödeme yapılan noktalarda da kısa bir süre önce kullanıma açıldığını, şimdi de MasterCard ile beraber bu teknolojiyi yine Avrupa'da ''ilk'' kez kol saatlerine taşıdıklarını ifade etti.

Bu yenilikçi uygulamanın, kredi kartını alışılmış formdan çıkarttığı için ödeme sistemlerinde çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Sezgin, ''Öncelikle kol saatiyle başladığımız uygulamayı, yakın zamanda chip teknolojisine yaptığımız yatırım sayesinde cep telefonu, anahtarlık gibi farklı araçlarla da hayata geçireceğiz'' dedi.

Mehmet Sezgin, bir soru üzerine, ''Çanakkale'de ulaşımda kullanılması için uygulamayı başlattık. Diğer belediyelerle de görüşüyoruz'' dedi. MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Özlem İmece ise yeni uygulama ile Türk bankacılık sisteminin ne kadar ileri bir noktada olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtladıklarını söyledi.

KOL SAATİ

Verilen bilgiye göre, Bonus Trink saatin, cüzdan taşıma, kredi kartı çıkarma derdine son verirken, 35 YTL'nin altındaki işlemleri saati kart okuma cihazına dokundurarak ödemeye olanak sağladığı bildirildi.

Garanti Bankasının MasterCard PayPass özellikli saatlerinin, Bonus Trink kartların geçerli olduğu Burger King, Cine Bonus, Pizza Hut, Kentucky Fried Chicken, Toyzz Shop, BAT Airport Cafe, Remzi Kitabevi, İstanbul Denizcilik İşletmeleri, TAV otoparkları, Coca Cola otomatları gibi PayPass terminaline sahip bin 200'ü aşkın noktada kullanılabileceği bildirildi.

(AA)