kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

1.5 milyon AKP'li sandıkta görev yapacak

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "en erken tarih" diyerek Haziran sonu Temmuz başını erken seçim zamanı ilan ederken, AKP de, çok kısa bir süre önce teşkilatlarına çok ciddi bir miktarda para göndermesi ve sandık görevlilerinin eğitimini tamamlaması dikkat çekti.

AKP'de Başbakan Erdoğan'ın ülkeyi "acil" seçime götürme kararı almasında, teşkilatlara yönelik seçim hazırlıklarının büyük oranda tamam olmasının etkili olduğu belirtildi.

AKP'nin, Cumhurbaşkanı seçimindeki takınmadan önce de seçimleri normal zamanı olan 4 Kasım'dan daha erken bir tarihe çekme tartışmaları nedeniyle teşkilatına yönelik seçim hazırlıklarını önceden gerçekleştirdiği öğrenildi. AKP'de Başbakan Erdoğan'ın bu kadar rahat bir şekilde erken seçim kararı almasını sağladığı belirtilen seçime hazırlık çalışmaları şöyle:

".AKP, başta Hazine yardımı ve diğer kalemlerden oluşan partinin gelirlerinden teşkilatına gönderdiği para miktarını 2007 yılı ile birlikte artırdı. Parti yönetimi, 1 Ocak-31 Mart 2007 tarihleri arasındaki üç aylık dönemde teşkilatlarına toplam 15 milyon YTL gönderdi. Teşkilatlara gönderilen bu paranın rutin harcamalar dışında ağırlıkla seçimlere yönelik çalışmalar için kullanılacağı belirtiliyor. Seçim kararı alınması durumunda parti yönetiminin oluşturacağı özel seçim bütçesi içinde teşkilatlara ek parasal ödenekler çıkarılacak.

.AKP yönetimi, bu seçimlerde sandıkta en çok gözlemci bulunduran parti olacak. Başbakan Erdoğan, seçimde her bir sandıkta kadın kollarından 3, gençlik kollarından 3 ve parti ana kademesinden de 3 olmak üzere 9 kişinin görev yapmasını istedi. Parti yönetimi de teşkilatları aracılığıyla her sandık için 9'ar görevliyi belirledi. Türkiye çapındaki 175 bin sandıkta görev yapacak olan ve sayıları toplam 1.5 milyonu bulan bu görevlilerin eğitimi, Nisan ayında genel merkezden giden partili ve uzmanlar tarafından tamamlandı."

AKP yönetiminin, seçim tarihinin çok kısa olması nedeniyle, daha önce Ali Taran'la da görüşüp anlaşamadığından seçim kampanyasını yeni bir firmaya vermemesi, kuruluş döneminden bu yana çalıştığı Arter Reklam'la devam etmesi bekleniyor.

(ANKA)