kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

25 yaşa Meclis yolu açıldı

Yeni Haber
Seçim takvimini 22 temmuz olarak belirleyen TBMM Anayasa Komisyonu, AKP'nin seçilme yaşının 25 yaşa indirilmesi ve bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer alması uygulanmasına yönelik teklifini kabul edildi.

Bu konuda yaşanan, Anayasa'nın 67'nci maddesinin son fıkrası hükmünün uygulanmayacağı yönündeki tartışmalara da açıklık getirildi. Bu kapsamda, CHP'nin verdiği önergeyle sadece bu iki değişikliğin yapılacağı bildirildi.

Seçim takvimini belirlemek üzere toplanan Meclis Anayasa Komisyonu, 22.30'da çalışmalarını tamamladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvim doğrultusunda genel seçimlerin 22 temmuzda yapılmasına karar verilirken seçilme yaşı da 25 olarak belirlendi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Biz burada 25 yaşı bitirenler aday olabilsin istedik. Bağımsızlar müşterek oy pusulasında yer alsın dedik" değerlendirmesinde bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen seçim kararının matbaada baskıya girdiğini ve buna yönelik olarak da saat 10.30'da Meclis Danışma Kurulu'nun toplanmasını istediklerini kaydetti. Ergin, Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen tekliflerin gündeme alınmasını talep edeceklerini söyledi.

Ergin ayrıca, AKP Grubu'nun hazırladığı milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "Anayasa Değişikliği" öngören yasa teklifinin de Genel Kurul'da görüşülmesini beklediklerini ifade etti.


(ANKA)